Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

A cigány is ember, csak nem szép

Madafaka

2007. december 21. - Budapest, Blue River

Ezen a hideg decemberi éjszakán ismét Budapestre látogatott a Csermanek Lakótelep valamint a Büdösök. Őket a Szemérmetlen Ajkak kísérte és én, visszaemlékezve a korábi időkre fél tíz magasságában érkeztem, hiszen a Blur Riveren tíz előtt sosem kezdődnek koncertek. Tévedtem.

De ebben nem voltam egyedül, így sajnálatos módon lemaradtunk az Ajkak produkciójának nagy részéről, ám Abdul szerint az eleje nem is volt felhőtlenül jó. Egyébként neki ez volt az utolsó fellépése, mivel pihenőpályára helyezi a zenetudomány művelését. Ezt én mérhetetlenül sajnálom, mivel az Ajkak ezidáig egyetlen általam látott koncertjük alkalmával nem lopták bele magukat a szívembe bár ennek már két éve is van. Mindenesetre Abdul egy olyan punkos lendületet vitt a produkcióba, amiért méltán érdemes lenne odafigyelni erre a zenekarra. A belépése körülbelül egy évvel ezelőttre tehető, mivel akkoriban az Ajkak jelentős vérfrissítésen esett át. Gondolom arra az időre datálódik az énekesnő csere is, így jelenleg a Nemkéne ex-vokalistája, Znajka erősíti még a csapatot, így együtt szülve meg ezt az alter-punk hibridet. Mint megtudtam, mellékvágányon létezik egy Zacc zenekar is, ami inkább a nyugisabb, a nevéből adódó kávéházi irányvonalat követi. Zseniális gondolat. Őket az emberek még ülve nézték végig és én, követve példájukat egy asztaltársasághoz csapódtam, ahol megvitattuk a magyarországi punk scene szomorú helyzetét, miszerint, hogy itthon ez a dolog kimerül a koncertlátogatásokban, és a külföldi példák dacára sem születik nálunk egy foglaltház se. Amúgy tegnapelőtt megszületett Nyíregyházán a Jézuscápa. Megírta a Bors is. Ez most csak úgy eszembe jutott.

A második zenekar a Csermanek Lakótelep lett volna, de valamelyik tag elég erősen fölöntött a garatra. Tekintve, hogy ez mindkét zenésznek állandó szokása, így nem értettem, hogy ez miért okoz ekkora problémát. Mindenestre így a Büdösök lett a második a sorban és egy körülbelül másfél órás produkcióval szórakoztatták a nagyérdeműt, akik lelkesen állták/tombolták őket végig. A koncert fénypontja a magyar lányok jobban szopnak alatt megjelenő kuk-klux kláni fejfedőt viselő fiatalember megjelenése és karlengetése volt.

Utánuk a közönség nagy része elment, hiszen teljesen lemondhattunk a CsL-ről, mivel Csabi és Szőnyeg már a kabátját is felvette. Mondjuk végiggondolva ez nem jelentett semmit, maximum azt, hogy már kevésbé állnak az alkohol keserű hatása alatt és már megérzik a hőmérséklet negatív mivoltát, hisz én egy pillanatra se vettem le ezeket a ruhadarabokat. Aki maradt az nem bánta meg, ugyanis a zenekar vagy kétszer feloszlott, majd újraalakult, szóval bánatban és örömben bőven lehetett osztozkodni.

Olyan kettő óra tájban mentem haza. Geci hideg volt.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr3272190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reakciós · http://www.prudblogzine.blogol.hu 2008.03.18. 21:14:42

Szerencsére rendbeszedték Szőnyeget és iszonyat jó kis műsort kapott a nagyérdemű.
süti beállítások módosítása