Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

Galambos Lajos munkásságát Presser Gábor semmibe veszi

Madafaka

2008. augusztus 11. - Budapest, Sziget

Délután három óra magasságában újult erővel, immáron sátorral a hátamon indultam neki a minusz egyedik napnak. A bejutásom meglehetősen könnyedre sikeredett, de az ideális sátorhely megtalálása a reggeli jó előjelzések ellenére meglehetősen nehezen jött össze, de egy uszkve fél órás felfedező túrát követően elmondhatom, hogy sikerült rálelnem az ideálisra.

A keresési idő legnagyobb része a különböző nációk által körbekerített frekventált helyek szomorú szemlélésével telt. Többnyire minden felháborodástól mentesen nyugtáztam a dolgot, hogy eljátszák itt a második Trianont és hogy még a magyar földön sem élhet nyugodtan a magyar, de amikor azt láttam, hogy fejmagasságban szemnek láthatatlan damilokat kötöget ki egy barom, hát szemvillanás alatt megállt bennem az ütő. A helyszín a déli úton található, ott ahol az út egy rövid szakaszra kettéválik. Közvetlen azzal a kocsmával szemben, ahol 330-ért lehet kapni fél liter ászokot, melynek először nagyon megörültem, hisz mindenhol máshol 390-ért árulják a 6 decit, amit ekkor még sokalltam. Aztán rövid fejszámolást követően rájöttem, hogy ha 330 a fél liter, akkor a 6 deci az 330+66 azaz 396 és az meg már több is, mint a megengedett érték, úgyhogy ezúton jelezném Gerendai Péternek Károlnyak eleget téve a Pesti Est Sziget különszámában elhangzott kérésének. "Petikém Karesz, itt átbasszák a népet, úgyhogy csinálj valamit, kösz."

Újabb számolást követően kiderült, hogy ha 6 deci sör 390, akkor egy deci 65, azaz fél liter 325, ami egyáltalán nem tekinthető drágának, sőt. Szerintem tavaly 350 volt. Ráadásul nem is valami ihatatlan lőréről beszélünk.

A sátor felállítása után a Nagyszínpad melletti Szeparé felé vettük az irányt, merthogy mindig itt van a legnagyobb élet. Andit el akartam kápráztatni, hogy itt a legkirályabb a budi, de aztán kiderült, hogy ugyanaz van itt is mint kint, ráadásul elsőre alig találtuk meg. Viszont legalább megmutathattam neki, hogy mennyire nem lehet látni innen semmit, és megoszthattam vele azon nézetem, hogy nem értem miért elég az valakinek, hogy leülhet egy asztalhoz zenét hallgatni monoban, ahelyett, hogy az átlag emberekkel közösködve még élvezhesse is a Nagyszínpad nyújtotta produkciót. Persze az tény, hogy a hírességekkel testközelbe itt kerülhet legkönnyebben az ember, mert Kalapács Józsitól kezdve Benkő Lacin át Szabó Zoltánig mindenki megfordult itt.  Aztán leesett a tantusz és azóta teljesen máshogy kezelem a helyzetet. Álljon hát ím alant a megfejtés:

A Szeparébe az alábbi személyek juthatnak be:
- a tulajdonos, azaz ingyen jeggyel rendelkező személy
- a VIP, azaz ingyen vagy kedvezményes árú jeggyel rendelkező személy
- a helyi alkalmazott, azaz ingyen jeggyel rendelkező személy
- az újságíró, azaz ingyen vagy kedvezményes árú jeggyel rendelkező személy
- a fellépő, azaz... hát ezt nem igazán vágom mert van aki fellép, de csak napijegyet kap. Egy azonban biztos. Akinek ilyen karszalagja van az se teljes áron jött be.

Ha ezt a tényt figyelembe  vesszük, akkor egyből látszik, hogy az ingyenélő bagázstól kifejezetten kedves gesztus, hogy nem veszi el a helyet a fizető vendégektől és inkább vállalja ezt a kellemetlen élethelyzetet. Én nem tudom mit jelentett a Legvidámabb Barakk lakosának lenni, de valami ilyesmit képzelek, mint a Szeparé, csak itt volt kaja. Bár banán nyáron itt sincs.

Ápropó rendszerváltás. Már tavaly sem értettem, hogy miért van keletje 20 évvel az esemény után is a kommunista tányérsapkának, de idén is láttam olyan fiatalembert, aki magát viccesnek találva ebben mutatkozott. Ráadásul a boltot is megtaláltam, ahol ezt árusítják. Az egyenruha szempontjából egyébként már most bizton állíthatom, hogy a TOIFOR viszi a pálmát. Mióta megláttam, ahogy végigkorzóznak a fess fiatalemberek keki színű gyakorlójukban már tudom mi akarok lenni.

Egy idő után a VIP felszolgálók kezdtek kinézni minket. Ez kezdődött azzal, hogy messzire kerültük a koktélokat és húztuk a szánk, hogy nincs 100 forintos decijű asztali bor, hanem csak a minőségi 250-essel bír a pult. Az i-re a pontot a sült kurmpli vásárlásunk tette fel, ugyanis a kiszolgáló hölgy kissé meglepve kérdezte, hogy csak ennyi lesz-e. Andi ekkor mondta, hogy még kér egy kis ketchupot is. A krumpliról csak annyit, hogy az elfogyasztása után rámjött a cifrafosás. Egyébként nagyon ízletes volt.

A végére jöjjön egy kis koncertélmény is. A késői érkezés miatt egy csomó mindenről lemaradtam, de jól hallottam ahogy sikongat a közönség. Mikor a színhelyre értem láttam, hogy a kivetítőn folyamatosan kiírták a számok szövegét, ami kifejezetten előnyös dolog a sing-alongoknál, de üröm az örömben, hogy teszemazt a 67-es út Cipőt jól kifizetik, aztán ez meg énekelteti itt a közönséget, ahelyett, hogy megdolgozna a pénzéért. Persze a kiírásnak megvolt a maga hátulütője is, hiszen sokszor nem értettem, hogy miért nem az első sorral kezdi az előadó a dalt. Aztán kiderült, hogy az igazából nem is az első sor volt, hanem a cím. Az,  hogy a Neked írom a dalt (?) a programfüzet szerint a Pál Utcai Fiúk gondozásában szólalt volna meg, aztán egy akusztikus LGT lett belőle... Hát erre most mit mondjak? Ugyanakkor a Csík helyett igazán játszhatta volna a Lukács a maga klasszikusát, mert az így kifejezetten szörnyű volt. Az este számomra legfeledhetetlenebb élménye a RAPülők produkciója volt, valamint, hogy találtam még valakit aki tiszta szivéből utálja Török Ádámot (Aki nem mellékesen egy számomra teljesen ismeretlen dalt adott elő, úgyhogy nem is értem, hogy került oda.) Rejtély továbbá, hogy például Komár László miért nem szerepelt a fellépők listáján és hogy a Hungáriában a Dolly helyett miért valami fiatal bige énekelt. Az, hogy az egész rendezvény a Magyar Dal Napja címszóval futott és se egy 3+2, se egy Betli Duó tribute band aka Dupla Kávé nem kapott helyt, szerintem óriási hiba. Hála az égnek valaemly útmenti disco-ból éjfél fele csak szárnyra kapott az Elment a Lidi néni a vásárba és így némi elégtételt érezhettem. Ekkortájt Andival gondoltunk egy nagyot, hogy majd harapunk valamit, de legnagyobb megrökönyödésünkre sorra húzták le a rolót a kifőzdék, holott szemmel láthatólag volt még árukészlet dögivel. Végül valami erdélyi menüt ettünk, ami állt krumpliból, kólából, meg mustáros csikéből és 1600 forintot kóstált. Én belekóstoltam egy még meleg csülökmaradékba, mert amondo vagyok, egy fesztiválon totálisan mindegy, hogy a pult melyik oldalán található húsból eszik az ember (meg ma már egyszer úgyis megjártam). A csülök a vártnak megfelelően sós volt, de tápláló, így immáron teli hassal térhettünk nyugovóra.

Tudtam én , hogy ételre nem szabad költeni.

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr90612808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

százfogú c.zenekar 2008.08.12. 18:34:46

Én annyit mondanék, hogy a kurva anyját a Pressernek. meg kibaszott geci gerendais bagázsnak, ha nekik ez a magyar dal!!!
Annyi tehetség van Magyarországon, akik kallódnak, nem tudnak érvényesülni, erre a sok kivénhedt köcsög meg veri magát!!!
Rohaggyanak el!

lápi lidérc 2008.08.12. 18:38:34

Ki a fasz az a Gerendai Péter?
Mert van egy Gerendai Károly, aki a Sziget főnöke, meg egy Gerendás Péter, aki zenész.

Mellesleg a Szeparéba bárki bemehet, akinek van Szeparé-kártyája a ZP-ben.

Te meg egy tájékozatlan tahó fikagép vagy.

Mikor Sodrócki 2008.08.12. 18:50:27

Az,hogy mennyi külföldi van a szigeten csak álljon itt egy példa : jó ittasan ,már jóval éjfél után, részegen elindultam cigit kérni , vagy akár csak ismerkedni . Miután csak németet sikerült leszólítanom , úgy felidegesítettem magam hogy éjjel kettőkor , a sötétben összeszedtem a sátort és hazajöttem. . . :-) !

G. 2008.08.12. 19:02:42

Komár nekem is eszembe jutott, de gondolom ütik egymást Fenyővel (képletesen nyilván), és akkor már talán Fenyő, ő a nagyonn, híresebb - szubjektív, de népszerűbb.
Nem volt Hungária, csak Fenyő, ezért nem Dolly énekelt, hanem az egyik vokálos csaj, aki ha jól hallottam a mérhetetlenül idióta Plexi (?) névre hallgat.
A hangulat szerintem zseniális volt, és én ki is jöttem utána, nos ha hiányoltad, ott megkaptad. Az araszolgatás közben elkezdtek énekelni páran, és a teljes tömeg csatlakozott. Hangulatos volt, meg nagyon pozitív, de az egész 8 óra után a Bunkócska és a János bácsi a csatában dallamával hazatérni elég illúzióromboló volt.Nektek jó Szigetelést.

trabukko 2008.08.12. 19:03:04

miert utálod Török Ádámot?

kemtam 2008.08.12. 19:06:39

Nem volt rossz ez a tegnapi déj. Bár Novák Peti - sokak bánatára - kicsit ripacsra vette a figurát. Túl sokat volt színen. És a zenei kínálat is meglehetősen deprimáltra sikeredett. Ám leszámítva a hevitúlszos cipőáruházas konverzboltos autlukcenteri vásárlóutcák látványát, a tegnapi magyardal nap mégis visszahozott valamit a tizenévvel ezelőtti diákszigeti érzésből. Kár hogy mátol már a kommerszszigeté a főszerep; az új idők új tinédzsereinek.

béke veled fiatalság

kemtam 2008.08.12. 19:09:31

Ui: A Cipő féle énekletetés nekem is szemet szúrt. Mint ahogy a végén ényekelgető tavaszi szeles leánykát sem értettem. Viszont tuti hazaindult miatta, akinek nem volt már jegye másnapra :))) Eredendőleg és is azt vártam, hogy itt a nagy örgegk dalati fogják fitala tehetségek (nem a Társulat!) színpadra vinni. De így sem baj. Na majd jövőre.

Kúrcsány Ferenc 2008.08.12. 19:10:36

Feledhetetlen RAPülők? Hát az, ekkora szart nehéz elfelejteni még 15 év után is

JonasR 2008.08.12. 19:15:13

lápi lidérchez csatlakozom. lásd feljebb.

Sahena 2008.08.12. 19:17:25

gondoltam, hogy ez lesz ezért el sem mentem, pedig a jegyem megvolt.

informator 2008.08.12. 19:24:33

Ez hulyeseg. Ez az elso Magyar Dal Napja es persze hogy ismertebb nevek lepnek fel eloszor, hogy megismertessek a kozonseggel az egeszet. Olvastam Presserrel interjut errol, o eleve ugy gondolta, hogy ebbol hagyomany lesz es minden evben megrendezik majd de akkor mar fiatal tehetsegekbol all majd a fellepok nevsora.

Itt egy idezet a riportbol:

"Engem biztos, hogy az uj zenek izgatnak. Ezert is lenne jo, ja sikerulne a minden evi Magyar Dal Napja, mert keves magyar zenet lehet hallani, a "nagy oregeket" koveto generaciok zenejet nem jatsszak eleget a radiok. Ez nagy baj. En hallgatom a fiatal bandak dolgait, es azt talalom, hogy szamos nagy tehetseg van koztuk, jo paran szuper dalokat irnak, de nem nagyon jutnak el az emberekhez. Meg kozben van egy hatalmas deja vu erzesem. Amikor 19 evesen bekerultem az Omegaba, mindig azt hallottam, hogy "mit akarnak ezek, ez a szar je-je zene nem zene!". Sok idosebb kollegank is csak ennyit birt mondani. Most meg az en generaciombol szajkozzak egy csomoan, hogy a mai zene nem zene, visszahozva a negyven evvel ezelotti rossz feelinget. Van aki azt hiszi, nekem kedveskedik ezzel. Es zeneszek is mondjak, raadasul olyan zeneszek, akikre raferne meg egy kis fejlodes. Ez gaz.. A tortenet nem arrol szol, hogy at kene adnunk a stafetabotot, mert az mar reg nincs nalunk, hanem arrol az altalanos hulyesegrol, hogy keptelenek vagyunk megbecsulni az ertekeinket, ha vegre nagyon nehezen befogadunk valamit, akkor aztan semmi mast. Talan ha tobb magyar dal lenne hallhato, jobban meg- es elismernenk, amink van. Szoval en azt profifitalom a Magyar Dal Napjabol, hogy egy csomo jo zenet hallok majd. Es ha most tizenegyediken tultengenek is a "klasszikusok", jovore, az elso "igazi" Magyar Dal Napjan mar a fiatalok lesznek donto tobbsegben. nekem az lenne a legnagyobb oromom, ha rengeteg fiatal lepne fel."

mangorlo 2008.08.12. 20:05:06

nemtom én bírtam ezt a magyar dal napját. ahogy kezdtem egyre jobban bebaszni annál jobban szerettem.

fd 2008.08.12. 20:12:39

G. ! A (modern) Hungária énekes-vokál duója, később önállóan is, Plexi és Frutti. Szóval éppúgy hozzátartoznak/hozzátartoztak Fenyőhöz és a Hungáriához, mint korábban Dolly vagy Szikora R-Go Robika :)

ElPadre 2008.08.12. 20:41:14

csak gratulálni tudok a cikkírónak, aki utálja török ádámot (miértis? mert egyéni a hangulatteremtése? mert jazzes/bluesos forrásból merít? mert jól fuvolázik?), és nem ismeri fel a mini egyik legjobb számát, a gőzhajót...

egyébként ez a magyar zene napja, eltekintve néhány nagyon fájdalmas félrelövéstől (puskás peti playbackre? magyar musical dnb alapokra?! mi a szar?!), tényleg nagyon jó volt, és jó ötlet. ahogy az imént valaki írta, tényleg, visszajött egy kicsi a régi szigetek hangulatából. és amin lehidaltam: akármennyire is nem bírom fenyő mikit, az alatt a pár szám alatt iszonyat nagy bulit csinált. szóval támogatnám, hogy jövőre is legyen, a sziget előtt (mert azért az úgy fíling, nem kell külön fesztivált csinálni ennek) -1. napon, ennyi belépőért... a hülyének is megérte! :)

tiszta szívvel 2008.08.12. 20:48:29

őszintén örülök, hogy már megöregedtem annyira, hogy nem kell ilyen szar dolgokkal foglalkozni, mint sziget meg ilyesmik

hajrá "éljetek" fiatalok :)

józan' 2008.08.12. 21:04:18

Nem más ez, mint a Fővárosi Búcsú Ünnepe, Ungarn közepén, jó sok paraszttal meg homokos hamburgerrel.

SzocsO 2008.08.12. 21:24:31

az a baj, hogy ezen a magyar dal-napon lement a slágerrádiós banda (ahelyett, hogy önként a Dunába lőtték volna magukat), a következőre meg jön a 90es évek Danubiusza meg Juventusza: újra össze fog állni a vétek, az ámokfutók, a bizőbojz, hiphápbojz, ki "afxxzom volt még nem tudom" fiú/lánybanda... (éljen a nosztalgia, ugye - alig bírják már kivárni, hogy itt legyenek 2010es évek, és már lehetne nosztalgiázni a 2000es évekről) utána meg jönnek a lagzis fxxzok. De ez egy jó alkalom lett volna megszabadulni tőlük egy apró atombombácskával, ami ledarálja a színpadot, amikor mind éneklik rajta a naaaagy utcsó közös számot (tisztelet a kivételnek).
Majd a keletkező máglyára hányni minden fellelhető kottájukat, lemezüket, stb. hogy ne mérgezzék tovább itt a fülünket.
Elmondanám, hogy itt sohasem lesznek "fiatal zenekarok", meg "eddig ismeretlen tehetségek" meg új magyar dalok, mert amíg egy dalt a füledbe nem döngölt a rohadt rádió, addig a kutya sem fog odafigyelni az új dalokra, csak az illető zenekar szűk baráti köre. És azért nem fognak kifizetni ikszmillió forintot. Mint ahogy a mínusz egyedik napra sem fog kimenni 3-4000 Ft-ért az átlag "zeneszerető, új dalokért rajongó", hogy meghalgassa a Fiatal tehetséges" ámde tökismeretlen pusztakotkodácsi zenekar számait - arról nem beszélve, ha nincs csókos kapcsolat, eleve esélytelen a kijutás, lehetsz te az új Beatles.
Na mindegy, ez csak egy magánvélemény : )

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.freeblog.hu 2008.08.12. 23:30:07

Kedves blogoló!
Ételekkel kapcsolatban nekem is volt már rossz tapasztalatom. Egyszer a balatonberényi matéta táborban a tejbegrízt úgy odakozmálták, hogy minden volt, csak nem íncsiklandó. Borzasztó, ugye?
Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
BME mérnök-fizikus szakának szeptembertől negyedéves hallgatója

ac3^BB 2008.08.12. 23:46:07

ha jovore a sok ismeretlen es nemsokat ero csapat lesz kint, tizedennyien se lesznek... akarhogy nezzuk az egyenlo lesz 1 karaoke bulival :0

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.08.13. 06:35:14

Aszem, a hozászolokat két részre oszthatjuk, az egyik két csoportból áll össze a mindent fikázok és azok akik sose voltak szigeten, de tudják milye szar.
A másik az aki egy teljesen kakofonikus eseményből, optimizmusuk gyanánt valami jót akar kihozni.
Nincs olyan jó koncert aholegyszere szolal meg minden stilus.
A szervezés meg gáz volt, Novák úr soha nem tudta mi jön. És amikor bemondta, hogy köszönjük az Europa Kiadonak.

outsider 2008.08.13. 07:34:10

Azzal kezdeném, hogy mi is a baj Török Ádámmal?? Azt gondolom, hogy lehet nem szeretni valakinek a zenéjét,de nem gondolom, hogy annyira ismered, hogy "tiszta szívből utáld". Egyébként szerintem nagyon jó zenét játszik, de ez persze szubjektív.
Folytatnám azzal, hogy jééé nagy megállapítás a fellépők és még néhány sznob (tisztelet a kivételnek) jár a Szeparéba, akiknek snassz a "pór nép" közé menni.
A harmadik, ha ennyire fikázza valaki az egészet, és tulajdonképpen szerinte ennyire fos az egész, az minek ad ki cca 30eFt-ot arra, hogy ott legyen egy szar rendezvényen.....???

d.hardman 2008.08.13. 08:02:44

aki szigetre megy, nem lehet sikeres ember

kanpulyka 2008.08.13. 08:28:18

"Okos" húzás volt, hogy ezt a sok kivénhedt, félalkoholista szart összetrombitálták és a nosztalgiázni vágyó negyveneseknek "occsóért" kínáltak programot...
Ami régen szar volt, most is az. Presser, Fenyő, Bródy, Edda(!), stb. Magasságos Isten! Vén hülyék gyülekezete, ócska, unalomig hallgattatott számokkal, mindezt párás szemmel bambuló, vagy idiótán sikongató kortársaimmal... (38 vagyok) Komolyan, ez ultragáz. Ezek a számok még a Sláger Rádión is unalmasak, de hogy még fizessek is érte, hogy ezt a zenei nullát csuklóból elpötyögi néhány (legtöbbször) hangjavesztett szar...
Ugyan ki lenne kívácsi ezekre a "művészekre" önmagukban, önmagukér? (Ha jól emlékszem, Presser anno 150 ember előtt dünnyögött a Vígszínházban...)
Ennyi kell a magyarnak: nosztalgiázni a régmúlt "dicsőségen"! (Bár mondjuk a foci legalább valóban jó volt annak idején...)
A hülye Presser meg mit makog fiatal tehetségekről? Arról szólt a dolog, hogy (többek között) egy nagy semmiért őt is kisámfázták vagy 3 millával.
Egyetértek az előttem szóló SzocsO-val. Talán az atom túlzás, de a géppuskázás mehetett volna.

itelethozo · http://itelethozo.blog.hu 2008.08.13. 08:45:23

vicces ahogy a Török Ádám Fanclub gőzhenger módján beindult,hogy bedaráljon:) Ez egy személyes blog szubjektív véleménnyel,nem kötelező olvasni sőt még egyetérteni sem,akkor meg minek ugattok? A postolót nem hiszem, hogy ilyen beszólásokkal fogjátok megtéríteni a klubba,és a többieket sem.
Sziget meg elég összetett zeneileg ahhoz,hogy a 30k-s jegyet ne csak a MagyarDalNapja miatt kelljen megvenned.
Kevesebb flame-t troll cimbik!

itelethozo · http://itelethozo.blog.hu 2008.08.13. 08:47:10

ja és gratula az index címlapsághoz!

melchi zadok 2008.08.13. 08:52:56

trabukko · 2008.08.12. 19:03:04
"miert utálod Török Ádámot?"

miért van aki szereti?

csovi csovi dzsaszper, török ádám add fel!

nézmá 2008.08.13. 09:06:17

Az összes bukott tehetségtelen, semmirevaló önjelölt zenészecske összegyűlt ide fröcsögni?
Vicces.

Dr. Greene 2008.08.13. 09:14:42

'Az este számomra legfeledhetetlenebb élménye a RAPülők produkciója volt'
megaLOL :-D

apuska · http://apuska.freeblog.hu 2008.08.13. 09:15:16

330 Ft volt tavaly az Ászok. Tuti. Utánanéztem. Fejben.
apuska.freeblog.hu/tags/sziget/

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2008.08.13. 12:59:36

"csak gratulálni tudok a cikkírónak, aki utálja török ádámot (miértis? mert egyéni a hangulatteremtése? mert jazzes/bluesos forrásból merít? mert jól fuvolázik?)"

mert fuvolázik.
süti beállítások módosítása