Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

Jenaveve Jolie

Madafaka

2013. január 31. - Budapest, Akvárium

Az Akvárium  lépcsőjén megnyílt a Gőzőlgő Terasz. Jó. igazából kiraktak négy szalonnasütő helyet, meg megnyílt pár új bódé.

A nyitás alkalmából hívták meg a Yellow Spots Marchnig Delux-ot, hogy muzsikáljon és mivel az új tagok nem tudták, hogy mi az (elég nagy volt a fluktuáció nyár óta), így el kellett magyaráznom, hogy régen ez csak instrumentális project volt, de most, hogy a Szasza hozta magával a megafonját, így úgy kellett aposztofálnom a helyzetet, hogy ez az a formáció, amikor a kapott technika kimerül az áramban, és ezáltal a legkisebb erőráfordítással kell a legtöbbet kihozni.

A meggypálinka nekem annyira nem ízlett, és amikor megtudtuk, hogy nem fedett fűtött helyen fogunk játszani, egyből hidegebb is lett, de  a zenekar kapott két hősugárzót és mégiscsak a tűz mellett játszott, úgyhogy annyira nem lehetett ok a panaszra, ráadásul Ricsi kezéhez Ferencz többször odavitt egy parázsló farönköt, ha már nem volt hajlandó kesztyűben gitározni, amikor meg  a Szasza fázott, akkor ő csak egyszerűen felmászott az egyik tűzrakóra, hogy ott melengesse az ülepét. Szép számú közönség gyűlt össze, akik láthatóan élvezték  a KOC-nál lényegesen összeszokottabb zenekart, és ezt az összeszokottságot bizton állíthatom, hisz többször volt már rá precedens, hogy az egymás alig hallása okán eléggé szétesett a  kis csapatom. Mondjuk az biztos, hogy olyankor többnyire én be is voltam rúgva. Az utolsó szám után Ferencz jó szokásához híven a Hallelujahval ismét learatta a babérokat, majd a zenekar körülbelül egy óra leforgása alatt eltűnt a színről, de a Szasza még előtte megismételte azt, ami miatt Lengyelországból nem sikerült hazaindulnunk azonnal, azaz átalakult JD Littlhead-dé. Mivel a mikrofon bekapcsolva maradt, így megmutathattam neki, hogyan is gondoltam, hogy Kék Halál számokat szavalok rocksteady-re. Ez ellen kicsit eleinte ódzkodott, de az első taktus elhangzása után már ő maga adott nagyobb hangerőt a mikrofonra, mert szerinte is eszméletlenül jó.. Szerintem eleinte attól félt, hogy énekelni fogok vagy valami. A lényeg, hogy megbeszéltük, hogy vannak instrumentális alapjai és arra simán tolhatom  a számokat. Természetesen a Kék Halál klasszik is ugyanúgy megy tovább, amiről nagyon remélem, hogy lesz valami hallgatható anyag most már, mert tényleg nehéz így bárhova is beadnom.

Miután mindenki elment, a Szasza meg én még maradtunk, hogy megnézzük az Anselmo Crew-t meg a Che Sudaka-t, akikről a Szasza már előre biztosított, hogy szarok., ugyanis látta őket már valamikor Németországban valami bálon. Én csak annyit tudtam róluk, hogy voltak kint tavaly a Szigeten, amibe bele-bele pörgettem. Ehhez sikerült magam feliratnom, úgyhogy úgy éreztem az a fair, ha a Szaszával meg felezzük a jegyet.

Az Anselmot két blokkra osztanám. Az első az ami nem tetszett, a második meg ami igen. Az első volt az eleje, amikor azzal ütöttük el az időt, hogy a Szasza megkérdezte, hogy miért van ebbe tangóharmonika, én meg, hogy miért van ebben akusztikus gitár, meg buzuki, amire ő kijavított, hogy az igazából szitár, de a lényeg, hogy a kérdésekre a válasz rendre az volt, hogy mert az alapító használja ezeket. Aztán a blokk megszakításaként elmentünk WC-re, ahol ott volt a takarítónő, akinek miután a Szasza ellőtte az "Elnézést Asszonyom, rossz helyen jár, ez a férfi WC" elcsépelt poént, elénekeltük négyen az Animal Cannibals "Takarítónő" című számát, majd később mikor pár lány a nőit kereste előkerült az "Ez itt az", de abból csak ennyi. Az első blokk alatt elég foghíjas volt a terem, ami nekem egy régi EFOTT-os koncertet juttatott az eszembe, bár azon csak tizen voltak kábé, és délután volt egy nagyon meleg sátorban. A második blokk alatt kimentünk cigizni a sörünkkel. Leültünk egy asztalhoz, ahol voltak még ketten. Jött a szokásos koccintási mizéria. Tudni kell, hogy azt én nem. Ez általában csak elsőre szokott probléma lenni, aztán továbblépünk és én is, de ma ez nem így alakult. Rájöttünk ugyanis, hogy ugyan az elveim miatt nem koccintok sörrel más egészségére, viszont az elveimre már lehet. Leleményes a magyar. A spanyolok beállása kiváló volt, azt végigénekeltük  a Szaszával, merthogy egy ismert sláger ment, de a koncert annyira nem maradt meg, helyette megintcsak kimentünk, ám most teljesen és az egyik tűzrakónál találkoztuk egy rakat amerikaival, meg egy magyarral. Az egyik lány portlandi, ami úgy hangzik angolul, mintha lengyel lenne, úgyhogy nem csak a magyarokat lehet azzal szopatni, hogy éhesek. Neki mondtam, hogy akár szegről-végről rokonok is lehetnénk, hisz az exem nővérének az exe is az. A férjének amúgy a kedvenc dala a Gloomy Sunday, úgyhogy a Szasza elénekelte neki magyarul (ez rögzítésre került), én meg meséltem Ferenczről és az ő munkásságáról, ami nagyon tetszett nekik. Nem véletlenül. Aztán volt egy másik lány, aki Jena néven mutatkozott be, majd mondta, hogy a teljes neve Jenaveve, de ez egy nagyon ritka név. Ő például nem is ismer hasonló nevűt, erre azt  feleltem, hogy én viszont tudok egy híres pornószínésznőt, aki szintén az, és ennek nagyon megörült. Mivel egy szál pólóban eddigre már nagyon fáztam, hiába kaptam Szaszától egy nyakkendőt (aki egyébként frakkban volt), elbúcsúztunk és visszamentünk, ám nem sokkal később kiderült, hogy mindketten feléltük  a vagyonunkat, úgyhogy kikértük a ruhatárból amink volt és elindultunk pénzért, meg egy utolsó sörért a Kakasba. De előtte még megláttunk két lányt, akik két bódé között boroztak és amellett, hogy a Szasza állandóan belemászott az aurájukba (pedig ő nem olyan) részt vehettünk a dráma szakkorükben, ami így hangzott:

- Ismered a Kovács Bélát?
- A Kovács Bélát
- Kit?
- A Kovács Bélát.
- Ne haragudj! Nem ismerem.

Ezt tíz perc alatt sikerült is betanulnunk. Eddigre ott is hagytak. A Kakasban már nem voltak ott a többiek, úgyhogy felhívtam a Szifont, megtudtam hol lakik, vettünk sört és felmentünk. Eleinte a Szasza pakolta a zenéit, majd miután elment, mert másnap dolgozik én elfoglaltam a helyét a laptop előtt és pár Komár Laci után beraktam valami lengyel punkot az Eresznek, aki még mindig nem lépett túl,  majd a Gina kérte a Sabrinát. Ezután jött a C C Catch, majd az MC Hammer és üdvösékéje, Vanilla Ice, a Eurythmics és az Erasure (biztos kihagytam valamit, mert olyan másfél percenként váltottam.. Kurvajó youtube DJ lennék.), majd meghalt a laptop. Azt mondták volt már ilyen. Negyed óra alatt sikerült életet csiholni bele, de ekkorra már a buli behalt, úgyhogy beraktuk a Nyomás Utána-t, amin én álomba szenderültem. Azt tudja valaki, hogy miért fontos prepozíció, hogy Bud Spencer börtönből szabadult?  Kábé a film végén keltem fel, de ekkor már mindenki aludt. A Szifon befoglalta az egész ágyat, úgyhogy én így hajnali négy fele a sarokban magzattá alakultam. Ezt a pózt olyan nyolcig sikerült is tartanom, majd felkeltettem a Szifont és hazaengedtem magam, de előtte még megállapítottam, hogy egész egyszerűen nem férhettem el.

Itthon még aludtam úgy kettőig, majd este hatkor újra lefeküdtem. Közben csak egy dolog kavargott a fejemben: "Béla. Miért nem vagy a régi?"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr455057015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása