Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

Egy őszinte vallomás

Madafaka

2008. augusztus 15. - Budapest, Sziget

Ebédre gulyáslevest ettem és a Lopunkon kívül ez volt az egyetlen értékelhető dolog a nap folyamán.

Mint minden valamit is magára adó punk, én is alaposan felspanoltam magam, hiszen a mai nap nem akárki látogatott el a Szigetre, hanem a Sex Pistols, amiből, mint megtudtam, csak egy tag nem régi. Úgy látszik csak benne volt becsület, meg tartás.

Az estet a Karaoke bárban kezdtem, ahol épp Demeter énekelte a Tankcsapda Élet a legjobb méreg című számát. Róla azt kell tudni, hogy egy igazi rocker, csak egy kicsit sok benne a lámpaláz. Őt két srác követte egy csodálatos Back Street Boys előadással. Rendkívül tetszettek. Aztán egy csaj még elénekelt egy Guns and roses számot én meg átmentem az A38-hoz, ahol már pogóztak a punkok. A színpadon a Lopunk, az előadás a szokásos. Ők a legnagyobbak.

Utánuk a lehetőségeim igencsak behatároltak voltak, hisz választhattam az URH illetve a Kovbojok között. Az URH-t láttam már a VOLT-on és egynek jó volt, a szarevőkkel meg  nem tudok azonosulni, úgyhogy nem is tudtam mit tegyek. Végül hosszas ide-oda ténfergés után a Világzenei színpadnál kötöttem ki, ahol a Barbaro játszott a jóformán üres nézőtérnek. Kicsit meg is illetődtem, mert azért ilyet itt ritkán lát az ember, de végül csak itt ragadtam, mivel utánuk jött a Transglobal Underground és az valamivel jobban foglalkoztatott, mint a die Arzte. Azért csak sikerült bealudnom rajtuk is. De utána.

Elérkezett a fél tíz és viszonylag szűk ismeretségi körömmel tátott szájjal néztük a színpad bal oldalán, ahogy felcsendül az első taktus és a színpadon megjelenik a legendás Johny Rotten talpig konzevrdobozban. Én sem voltam rest. Dühödt tekintettel két számon keresztül bemutattam neki, majd miközben szidtam ezt a szart, mint a rossz pénzt elmentem aludni. Másnap mondták, hogy látták fergetegesen jól mulattam. De mit mondhatnék. John Lyodonról tudni kell, hogy a Sex Pistols utáni munkássága szart sem ér, és hogy ő csupán egy ripacs fasz, akit egyszercsak vállára kapott a média és nem tud szabadulni tőle. Ő a világ Eperjes Károlya. Még Beaves is megmondta, hogy amit ez a barom a Public image Ltd-ben művelt egy kalap szart sem ért, és ez az alakítás hol van ahhoz a gyerekhez képest, aki jópár évvel korább olyan gecire imponáló volt a para nézésével. Most meg idejön ez a vén fasz, leguggol a színpadon. Szarik egy kellemeset, majd a művét tálcán nyújtja a közönségnek, akik jóízűen megeszik azt és azt mondják közbe: "Hű apám, Johnny Rotten szarát eszem, ez valami isteni!"

Én nem eszem szart.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr63621559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edit · http://edit.freeblog.hu 2008.08.19. 10:47:22

Az azért érdekes lett volna ha minden tag régi lett volna. Oké, hogy polgárpukkasztás, meg minden, de azért Sidet egy szigetes koncertért exhumálni még a Sex Pistolsnak is túl durva.

redzs 2008.08.19. 12:22:12

szerintem te nem érted sem a pistolst sem a pil-t. johnny rotten zenéje mindig az extrém dolgokról szólt és hogy nem a média kedvéért szerepel annyit hanem sokkal inkább az emberek miatt abban teljesen biztos vagyok. izlések és pofonok de ő még mindig hiteles számomra a punk műfajon belül

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2008.08.19. 13:12:12

szerintem te nem érted amit ide leírtam.

de ha tévedek és neked van igazad, akkor az irigylésre méltó, hogy láthatóan 62 ezer punk gyűlt össze e jeles eseményre és egyedül én voltam a polgár, aki pukkadt.

mindazonáltal ebben nem hiszek, te meg egy szarevő vagy, csak eddig nem tudtál róla, úgyhogy most köszönettel tartozol.

az meg hogy idézem:
A zenekar a kilencvenes években állt össze újra, Lydon-Rotten szarkasztikus humorával fogalmazva „kizárólag a pénzért”.
(forrás sziget.hu)

meg már a szarevőség csúcsa, mer abba semmi humor nincs, hogy megkérdezik Lydon-Rottentől, hogy mennyi kettő meg kettő ő meg azt feleli vigyorogva, hogy négy. persze vannak akik ezt viccesnek találják és úgy gondolják, hogy ez a rotten de megmondta a frankót és milyen menő, ez a punk, de ugyanezek az emberek csóválják a fejüket nemtetszésüket kifejezve, mikor a barangó elküldi a halál faszára a keresztényeket vagy azt mondják a columbo kutyájának, hogy többet ne lépjen fel a szigeten, mert gáz, hogy a fentnevezett hány a színpadról (ugyanakkor a gbh frontemberének okádása király, mert ő egy legenda), illetve kitiltják a spots-ot a szin-ről, csak mer az aberrált szidja a szponzort (szarkasztikusan persze).

furcsa dolgok ezek, mi?

Lacó 2008.08.19. 13:21:57

A rövid hajú dagadt gitárost kérded? Ő Steve Jones, csak kibaszottul el van hízva. Régen dauerolt haja volt és időnként fejkendőt hordott. Kleptomán volt. Ő lopkodta össze a cuccokat a zenekarnak, pl. David Bowie koncertjeiről.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2008.08.19. 13:24:03

erre ment, csak kísérleteztem:

kulturport.hu/tart/cikk/f/0/21127/1/kultura/Hangulatban_a_Szigeten__Pentek_este_a_punk_volt_az_ur

őt kérdeztem ja. ez durva mer aszittem hogy a jimmie winchester

Lacó 2008.08.19. 13:31:58

Egyébként, hogy a PIL mennyire jó az izlés dolga. Nekem pl. bejön, de nem jobban, mint a Pistols. Henry Rollins pl. azt mondta, hogy sokkal izgalmasabb és érdekesebb volt, mint a Pistols, lehetséges alternatívát kínált a punk továbbfejlődésének szempontjából. Nem egy banda említette, hogy komoly hatást gyakorolt rá a 80as években. A Metal Box című lemez még mindig tagja vmi világ legjobb lemezeit felsoroló listának.

Lacó 2008.08.19. 13:34:43

Amúgy, ha már szóba került Sid nem volt több egy drogos bohócnál a végén már teher volt a többieknek is. Glen Matlock meg egy kurva nagy balfasz.

redzs 2008.08.19. 14:19:42

oké bocsáss meg, további jó blogolást
süti beállítások módosítása