Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

Szegény ember Scissor Sisterse

Madafaka

2009. február 9. - Budapest, Kamra klub

Mikor a Baross utca villamosmegállójában megpillantottam Dr. Akulát már tudtam, hogy baj van. Ezt bizony csúnyán lekéstem.

Fél 10 magasságában érkeztem meg a Kamrába és tanulva a múltkori incidensemből a bárpultot ezúttal messze elkerültem. Az este folyamán szigorúan vizet ittam és azt is csapból. A hatás kábé ugyanaz, mint a helyi sörtől, amiből a pocséksága ellenére rengeteg fogyott. A belépő ezúttal 1000 forint volt és a szervezők ezt most sokkal inkább komolyan vették, mivel az emelt díjért most egy amerikai és egy angol zenekart is elhoztak hozzánk, ráadásul tombola is volt. A Csermanek lakótelep ekkor már vígan tolta a muzsikát újfent a Casio SA-20-ason, melyen a Táncos a rossz hangzásválasztásnak köszönhetően kimondottan rosszul szólt. Csabi feltehetőleg influenzás, de ez csak a koncert után tűnt fel. A Csermanek számomra teljesen érthetetlen módon az utóbbi időben kizárólag teltházas bulikat csinál, aminek én persze mérhetetlenül örülök. Ma sem volt ez másképp.

Utánuk a Digital Leather következett Arizónából. Az énekes bajuszilag nagyon erős volt, hangilag Robert Smith-t juttatta az eszembe. Zenéjük, mint az a myspace-es linkből is kiderül igen kellemes, fülbemászó, egyedül a dobos silány teljesítményét tudnám negatívumként meghatározni, illetve, hogy dalaik nagy részét az erős felvezetés, majd átmenet nélküli bepunnyadás jellemezte, a szintis viszont olyan szinten köpködött éneklés közben, hogy öröm volt nézni. A koncert végére feltehetőleg előkeríthettek pár régi nótát ami igencsak ütött. Szövegileg leginkább a Shut the Fuck Up című szerzeményük fogott meg. A koncertjük után jött a tombola, melyen a 2008-as Zágrábi koncertjük DVD változatát lehetett megnyerni. A lemez itt van előttem. Összesen 20 példány készült belőle, enyém a tizenhetedik. A koncert halszem technikával került rögzítésre, sajnos elég közel valamelyik hangfalhoz, ami rengeteget elvesz az élvezeti értékből, de a bónusz anyag mindenért kárpótol. A DVD-n a zenekar még 4 tagú. Emlékeim szerint a Kamrába csak hárman jöttek el.

Még a Digital Leather alatt történt, hogy Szőnyeg felháborodva jön ki a WC-ből, mert egy fiatalember ott festegeti magát. Hát volt egy sejtésem, hogy ő a Selfish Cunt-hoz tartozik és ez így is van. Ő volt a frontember. Koncertjük kezdetén holmi szeánsz gyanánt kört álltak és az első számon az énekes végig a közönségnek háttal maradt, körülbelül a harmadik szám magasságában jutottunk el addig, hogy megfordul, így volt időm azon gondolkodni, hogy minek rittyentette így ki magát, ha aztán nem látszik belőle semmi. Viszont az egész produkció alatt olyan intenzíven táncolt, hogy egyszerűen nem lehetett nem szeretni. És az a hang... Istenem... Magyarországon miért nincs ilyen buzi énekes? Nekünk miért csak a Bartók Krisztián jut?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr12934073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csühes 2009.02.11. 08:04:26

helló

kösz a írást, dr ék is faszák vótak ám!

ja, szegény dobos bebaszott eléggé. másnap azt mondta, ez vót élete legszarabb koncertje, viszont a legjobb éjszakája. és "Budapest better than sex"

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2009.02.11. 08:12:57

@csühes: hát az mondjuk elég keményen látszott is :)

csikimacko 2009.10.01. 16:02:24

A budapesti Selfish Cunt koncertről néhány videó:
www.youtube.com/view_play_list?p=028CACA35F03FE91
süti beállítások módosítása