Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

Azt ismered, hogy 5 rendőr járőrözik a Múzeum körúton?

Madafaka

2007. május 19. - Budapest, TűzTate

Az előző esti dínomdánom végkifejlete az lett, hogy befaltam még az éjjel amit csak találtam a hűtőben, így megkértem Thomast, hogy az átszállítandó cuccokkal egyetemben hozzon már ugyan valami élelmiszerfélét is, amit meg is kaptam, aztán estig no kaja. A nagy buli előtt még fölugrottam Thomasékhoz egy kis székelykáposztára. Elég jó volt. Be is pálinkáztam csöppet, úgyhogy meglehetősen emelkedett hangulatban indultam a Flashre és a Csók és Könnyre. A Rovátkolt Baromról éreztem, hogy le fogok maradni.

A trolin három fős társaságunk egy black metálos srác tőszomszédságába telepedett le, akivel én azonmód szóba is elegyedtem. Máskülönben nem is tudhattam volna, hogy black metálos. Én például azt hittem, hogy darkos, de megkockáztattam egy gótot is. Szerinte bejön a lányoknak ez a kiszedett szemöldök. Hát nem tudom. A fiatalembert egyébként Zombinak hívják. Mikor megkérdeztem, hogy mi az igazi neve ő azt válaszolta, hogy ez. Rák a viselkedésem láttán többször fölvetette, hogy inkább hazamegy.

Úgy volt, hogy az este egy szimpla koncertterem nyitóbuli lesz, de mivel Artner Iván, a Flash egykori basszerosa a napokban hunyt el, így ez is átalakult egy úgymond emlékkoncertté, aminek a neven kívül nem tulajdoníthatunk nagyobb jelentőséget. A. Ivánt én nem ismertem. Ezt azért nagyon fontos megjegyeznem, mert apám a vasárnapi ebéd közben megkérdezte, hogy ismertem-e, mire én azt feleltem, hogy nem.

A TűzTate-be való érkeztünkkor már nem játszott a Rovátkolt Barom, viszont a dobozos Ászok 400 forintba kerül, de a biztonsági őrök nem motoznak, szóval ha ügyes vagy és nem fontos annyira a hőfok, akkor olcsóbban is kijöhetsz az este. A Csók és Könny soundcheck-jénél hozzám igazították a mikrofont. Én azt hittem, hogy csak egymást szórakoztatja a zenekar és csak sima jammelés megy, ezért bátorkodtam fölpofátlankodni a színpadra. Amúgyse volt benn senki. Na nem mintha.. A koncert az kérlek eléggé rendben volt. Egy számra sem emlékszem róla, talán csak a DISCO-ra. Például a József Attilás nóta egy az egybe kimaradt, pedig azt nagyon szeretem. Viszont valamiért kellett Aberráltnak 10 felülést csinálnia, amihez én fogtam le a lábát. Mindenesetre hosszas szünet után megérte újra látnom ezt a zenekart, akárcsak a Flasht. Bár azt lényegesen gyakrabban látom.

A Flash és a CSéK között számszakilag elég jól ketté lehet választani a közönséget. Ez a nyakatekert mondat azt jelenti, hogy a Flashen nagyon sokan voltak. Elől páran pogóztunk is. Állítólag a Rák meg akarta nyomorgatni B. Miklós termetes pocakját, mire amaz letessékelte a színpadról. Természetesen be kellett bizonyítanom, hogy én meg tudom csinálni, de a rosszalló nézés láttán visszavonulót fújtam. Móricka nagy bánatára nem játszották a Háborút, de kierőszakoltam.

Koncert végeztével izgalmas beszélgetésbe elegyedtem a Hippikiller gitáros-énekesével. Előszöris letisztáztuk, hogy valóban Pándi Balázst láttam a  dobok mögött a drogos buliban. Erre az akkori beszámolómban is utaltam, csak ott nem mertem leírni. Ezután szóba hoztam a szcientológiát, mivel egy ideje a kommunizmus éltetése mellett erről tudok csak igazán jókat filozofálgatni, de most ez izgat jobban. Na nem magáról a vallásról, mert az engem nem érdekel, hanem az emberek megítéléséről a gyakorlók irányába. Hogy érthetetlen az a szemellenzős ellenszenv amit tanusítanak feléjük. Fölhoztam a legszánalmasabb példát, amit valaha láttam. Ez egy riport egy kilépett szcientológussal, aki azért jutott el erre az elhatározásra, mert miután befizetett egy csomó pénzt rá kellett döbbennie, hogy bizony belőle sosem lesz jedi és ezen mélységesen felháborodott és úgy fröcsög, mint mikor tejre borozik az ember. Mikor már kezdett izgalmas lenni a beszélgetés, megjelent Rák és elrángatott szkanderezni, amiben a szokásához híven legyőzött. Kakaskodásunk ezután a verekedés irányába terelődött. Most képzelj magad elé két ittas fiatalembert, akik a kapoérásokat megszégyenítő mozgáskulturával vannak megáldva. Olyan jól csináltuk, hogy egy gyerek oda is jött hozzánk, hogy "Ti árnyékharcoltok? Beszállhatok?" De gyorsan felmértük a helyzetet és azt feleltük, hogy "Nem."

A sörözgetés még tartott egy darabig, majd mivel a pénztárcám rohamosan apadásnak indult és amúgyis vissza akartam menni Thomasékhoz, távozásra bírtam a népet. Kifele menet újfent összefutottunk a kölyökkel, meg a haverjaival és szóváltásba kerültünk velük, aminek az lett a vége, hogy a gyerek beijesztett a Ráknak, aki meg nevetett egyet és továbbáltunk. Ők még utánunk szólogattak, de mi szartunk a fejükre. Ez a balhé nem jött össze, mindenesetre bosszantó, hogy vannak ilyen típusú emberek.

Mire odaértünk a gardenpartyba jóformán már mindenki elment és sajnos a sör is elfogyott az áfonya pálinka meg volt annyira ütős, hogy elég hamar beájuljon tőle az ember, hogy aztán másnap a kerítésen átmászva távozzon, nem zavarva ezzel a háziakat.

Ma este Rattus Hungaricus (H, Stranglers tribute band, úgy volt, hogy fellépnek ők is az Artner Iván emlékkoncerten), Sheena and the Poison boys (H, Ramones tribute band és nem léptek volna fel a szombati koncerten) és Morex Optimo (USA, nem tudom milyen zenét játszanak, de szerintem ők se azt, hogy ki az az Artner Iván) koncert a Filterben. Kezdés 8, belépő 500. 11-re már vége is van tutira.

Csütörtökön meg Toy Dollz a ZP-ben, de erről már mindenki tud, aki számít.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr2085073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása