Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

Nem az igazi

Madafaka

2007. június 28. - Budapest, Ártér Kultúrpark

Először azt a címet akartam adni, hogy "Idejönnek Szombathelyről, és máris azt hiszik, hogy övék a világ?!", de aztán olyan letargikus volt az ébredésem, hogy azonmód megvétóztam a dolgot. Pedig a hellyel feltehetőleg nincsen semmi baj, csak én nem vagyok már a régi önmagam. Nagyon nem.

Előszöris fontos szólnom arról, hogy az Árpád hídi metró megállóban állandó jelleggel vannak ellenőrök, ami engem nagyon irritál. Megköszönném a vezetésnek, ha ezen rövid úton változtatna. Legalább szombat-vasárnap had utazzak nyugodtan, mert ez a jegyvevési macera aztán rányomja a bélyegét az egész napomra, és tök nyomott leszek tőle. Az meg senkinek sem jó.

Kiderült, hogy az a bizonyos 73-as lemez nem azt jelenti, hogy 73-ban, hanem ez valami méretmeghatározás. Rák, ki erre rámutatott, egyébiránt meglepve konstatálta Treddel, hogy bizony eléggé pukkadt lehetett az előző este, ha nekem ilyen dolgok olvasására is volt időm. Mindez akkor történt, mikor körbevezettem Rákékat a fesztivál területén, többek közt megmutatva a merchstandban elhelyezett KOC póló illetve kitűző kollekciót, melyet csak azért nem vesz senki, mert fingja nincs róla, hogy a KOC és a Kids Of Cracatau momentán egy és ugyanaz. Persze szombaton minden meg fog változni. Amúgy a mi portékánk a legolcsóbb és a pláne, hogy a PASO-n, a Toastersen meg még valamin kívül csak a mi zenekarunk pólója került eladósorba. Márhogy bandáspólóilag, mivel I love SKA tucatszám van gallérral vagy anélkül.  Meg persze van 2007-es Skaland póló is és a legalján ott is virít, hogy KOC. Nagyon mutatós darab.

Úgy fél ötig eseménytelenül telt amúgy a nap. Az Árpád hídnál vettem valami csirkés szendvicset, ami nem volt jó. Illetve hát jó volt, csak fura volt a színe, meg hőmérsékletileg is hagyott maga után némi kívánnivalót, szóval felmerült bennem, hogy meglehet ezt ki kellett volna sütni, mielőtt berakják a zsömle közé.  Ezután bementem a fesztiválra. Fél öt magasságában a Szombathely -  Dublin - Los Angeles vonalon mozgó Soulbang nagy nehézségek árán, de megkezdte beállását. Ekkor már érezhető volt, hogy az ötös kezdéssel gondok lesznek, de fittyet hánytak az egészre és 10 perccel még meg is toldották a produkciójukat, amit Schleki feltehetőleg a Tizenhétből csípett le, hogy minden rendben legyen. Náluk amúgy volt valami kavarás, hogy csak egy gitárláda van a helyszínen, holott kettő kéne. Ez nekem nem teljesen tiszta, hogy hogy. Ennek ma utána fogok járni feltétlenül, mert a holnap szempontjából ez nagyon fontos. A Soulbangen amúgy máris szemmel láthatóan többen voltak, mint a szerda délutáni időszakban. Furcsamód egy két általam Tizenhétként megismert szám is beleficcent a repertoárba. A padlón egyre több a szőnyeg, úgyhogy a porveszély megoldódni látszik én meg ötölhetek ki új átvezető szövegeket csak hogy naprakész legyek, a betyármindenit!

Hogy KáPé aka Csoki Peti tudjon kicsit szusszanni másodikként a vicces nevű Boogie Mamma formáció foglalta el a színpadot, hogy táncra buzdítsa az időközben gombamód szaporodó közönséget. Dá (az énekes) többször elfelejtette a szöveget, de Vera (a vokál, kinek hangját eleine nem lehetett hallani, és ezért odaküldtem a keverőhöz a Sünit, hogy tolattasson már rá, mert mégiscsak ő a beltag és meg is tetette) kisegítette ebben alaposmód. A Kakaós csigánál volt csupán egy kisebb megingás, de a soulénekesi hangkitartással ez is ügyesen át lett hidalva. Hiábano. Ezt a teljesítményt még Király Linda is méltán megirigyelhetné, ha tudná. Szörnyű amúgy, hogy szegény lány kapcsán még mindig ugyanaz a téma és még durvább, hogy mindezt én mondom. Az új sikerszám,  a "Mi adtuk az EU-nak a legjobb nőket" sem ment le minden nehézség nélkül, de ez sem jelentett problémát, minekután Dá hozta a szokásos őrült fazon figurát, bár az ötödik hátrabukfencet már kicsit untam. A legsokkolóbb, mikor azt játszotta, hogy elaludt az egyik szőnyegen és azt álmodta, hogy az elrepült és ha mocorog, akkor le fog esni, de ez nem következett be. Apropó. A Tigris ma ha nem lövi el a varázsszőnyeg poént, akkor én nagyon fogom tisztelni őket, mert én minden további nélkül megtenném.

A BM-et a Jah's Warriors követte, akikből szerintem csak nagyon kicsit láttam, holott végignéztem. Igen. Ez még nekem is furcsán hangzik. Ez amúgy egy biciklisfutár rap zenekar.

És el is érkeztünk a szarkavarás következő állomásához, ugyanis a debreceni Skafunderz még nem érkezett meg, holott nekik kellett volna következniük. Ez enyhe tiltakozást váltott ki a Tizenhét részéről, mivel az imént szóbahozott KáPé a JW-ben is dobolt, és hogy legyen már egy kis szünet. Igen, jól látod. A szombathelyiek nagyon ráültek erre a napra. Aztán befutott Debrecen és ők jöttek, de ez a 20 perc csend és az azt követő nem tudom mi pont elég volt ahhoz, hogy az addig belém invesztált alkoholmennyiség egy csapásra kiszálljon, úgyhogy dühömben kértem egy feles pálinkát de az se segített, így a Tizenhetet nagyjából józanul voltam kénytelen végignézni, ami nem lenne baj, ha nem bosszantana, hogy már volt egy kis pénzem az alkoholmámor projectben, ami most elúszni látszott.

Tizenhét után még volt az Irie Maffia egy jamaicai csókával (bizonyos Jah Turban), de én ebből semmit nem láttam, mert a kocsmarészen próbáltam helyrehozni magam és a sörösboroskólával végre sikerült újra szintbe kerülnöm. Örömmámoromban le is mentünk hát a Marcival meg a Kutyával a Csónakházba. Ez a Kutya amúgy nem az a Kutya, de a nap egyik fénypontja az volt, mikor a Kutyát bemutattuk a Kutyának. Na a csónakházban egyből elkaptam valami lányt, akit úgy megpörgettem, hogy kis híján beleszédültem, úgyhogy nem is mertem többet odamenni hozzá. Jött hát a chill out, majd dőltem le aludni.

Csodálkozom, hogy ennyit írtam már megint, de ami igazán hiányzott az a tavalyi dorbézolás, hangoskodás a kocsmánál. Valami nagyon nem jazz, de most jön csak a hétvége. Végülis tavaly, mintha három napos lett volna csak, és azért a péntek odatett akkor is.

Amúgymeg ettem hatszázért marhapörköltet kenyérrel, ami nagyon tartalmas volt, valamint négy szelet zsíroskenyeret darabáron hatvanért. (Először még negyven volt rendes kenyérből csak akkor még nem voltam éhes, a hatvan az előre szeletelt, amit amúgy utálok.) Amúgy délután háromkor lehetett még kapni a reggeliként bekomferált bundáskenyeret, illetve kolbászos tojásránottát 300 forint környéki áron.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr75108293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

faresz 2007.06.29. 18:14:22

igazán élvezetes olvasni!

a Csokis 2007.07.02. 14:26:49

A szombathelyiekkel csak a baj van???

Nem kis probléma volt az időben érkezés... bocs h messze lakunk, ja és bocs hogy baleset volt 3 helyen! Ez valóba a mi hibánk...
Amikor Pestre indul az ember gondolja h 3-4 óra alatt azért odaér...

Egy beállással lemehetett volna a három kocert felesleges le fel pakolászás helyett ez megint csak a szombathelyiek számlájára írható apró figyelmetlenség volt valóban...

Isten mentes emeg az összes Pestit az ilyen védéki bunkóktól!!!

Ennél azért többet vártem tőled...




Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2007.07.02. 14:36:29

ejj, Péter.. hát komolyan félek már szurkálódni is, mert aztán elvisz a szívinfarktus és azt igazán nem tudnám megbocsájtani magamnak :o)

kőszeget is hogy szerettem, azt azon is hogy kiakadtál offline.. pedig én még bivalybasznádra is elmegyek egy tizenhétért és ezt még a minden koncerteteken (értsd, amin fel se léptek Gólyavár) ottlévő rajongótok se teszi meg. azért ezt becsülnöd kéne. legalább ezt.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2007.07.02. 15:24:50

hát mondjuk valóban ötödszöri olvasatra egyre inkább az jön le, hogy de szar arc ez a KáPé, pedig egyáltalán nem így van és nem is akartam ilyen irányba elvinni a fonalat.

szóval tök érthető a felháborodásod, de a tény ettől függetlenül tény marad, hogy szorított menetrend volt, amiben percre pontosan meg volt határozva, hogy ki mikor kezdhet beállni és annyi lehetőség volt csak hogy mittomén hamarabb be lehet fejezni, de a csúszással a következő zenekarok valamelyikével cseszik ki az adott, mert 10-kor villany leó van és a csúszást valahol be kell hozni. ez a szabály, ami igen kellemetlen, de ez békás, basszameg.


feltehetőleg nem a dobos volt az aki azt mondta, hogy "játszunk még" ;o) és teljesen megértelek, hogy ki voltál akadva a késés miatt, én is ideges lettem volna a helyedben, mint ahogy voltam is már az máskor máshol ez végett.

amúgy a németek meg másnap szoptak be valami dugót, de ez budapest, basszameg.

mondjuk a kommented annyiban helyénvaló, hogy így helyrerak pár dolgot, hogy mi meg hogy történt. azt valóban nem értem, hogy mér nem mehetett volna le a három koncert egybe. csipáztam volna nagyon. meg még több is lett volna úgy az idő, hisz akkor mittomén két koncert között tíz perc szünet (el sörér, meg laza cigi) és már mehet a menet. sokkal jobban ki lehetett volna gazdálkodni a dolgot. de mivel nem így történt, csak arra tudtam gondolni, hogy miattad nem. különösen, hogy az egész este jóformán mást se hallottam, csak hogy "nem lesz fáradt a tizenhétre a KáPé, ha ennyit dobol?" én meg nyugtáztam, hogy hát ha fáradékony, akkor fáradékony. nincs mit tenni.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2007.07.02. 16:08:24

ugyanakkor meg ez az egész kapkodás, hogy így egymásra lettek húzva a koncertek kísértetiesen emlékeztet egy lift klubbos bulira, 2002-ből, amit a szervező gyerek olyan ügyesen hozott össze, hogy elfelejtett megálljt parancsolni magának a zenekari limitnél, így az egész este másról se szólt, minthogy a bandák árgus szemekkel nézték egymást, hogy mikor rohanhatnak és pakolhatják a cuccokat. csak ott még olyan vita is volt, hogy ki lépjen fel előbb, mer lövik a pizsit. remek volt a hangulat.

mondjuk az, hogy itt így alakult az meg kényszerpálya hála ennek a megkötésnek, hogy meddig lehet játszani. ha zánkán lett volna a buli, oda tuti rendre meg lett volna szervezve minden. itt vagy az mehetett, hogy ilyen megszorításokkal, de mindenki fel tudott lépni, vagy kevesebb előadó tovább játszik.. ami nekünk nem lett volna jó, mer akkor tuti kiszóródunk rostán. ehhe.

csokispeti 2007.07.02. 16:33:58

Hát kedves Béla köszönöm, ez már kicsit tényleg helyre tesz dolgokat... nem rád vagyok kiélezve csak szarul esett volna ha neked mint "benffentesnek" ez a véleményed.
A legszarabb érzés a világon mikor utazol sok 100 km-t és azt mondják játszhatsz 30 percet.. nehéz jól lereagálni...

A debreceniekkel a kavart én sem értettem, mer már fenn volt a cuccunk, szólt a sleki h ők játszanak és le kellett pakolni. A meglepődés megvolt...
a 9:10-et hajszálra tartottuk hogy mások egyórás műsor előtt fél órás beállást csinálnak biztos jó, még sose volt benn részem...

És ha ez Békás akkor azért a pestiknek sem jobb int vidéken... le a nyugdíjasokkal és azért várunk még 17-re :)

Én meg ígérem megyek KOC-ra ...

Üdv. és remélem nem vetted magadra
Kápé

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2007.07.02. 18:53:51

az a lényeg, hogy te ne vedd magadra. sajátos a humorom :o)

hát... augusztus 31-én mindenképp jössz, hacsak nem lesz dugó meg baleset.. bár az se gáz, mer akkor tovább játszunk előttetek. ehhe.

Zsolti 2007.07.03. 19:19:36

Szevasz drága Bélám!Jól látod hogy a KPnak kell vérét venni és akkor ezek a trógerparaszt szomathelyiek nem mennek többet sehova mer nem lesz dobosuk!he-he Amúgy én is a Kocsist utálom a legjobban de addig ne öld meg amíg nem tudsz pótdobost kösz üdv

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2007.07.04. 06:38:38

dehát szerintem tök szimpatikus arc :o(

BTW érdemes a Tizenhetet a számra venni, mer ilyenkor ugrásszerűe növekszik az olvasótábor, bár utána visszatér a normális kerékvágásba minden. olyan ez, mint valami szökőár.
süti beállítások módosítása