Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

Balhé a parton

Madafaka

2009. június 28. - Siófok, Coke Klub

Az idei MTV Icon előestéjén a budapesti Kertem-ben alapoztam, ahol az Irie Maffia és az Ez a Divat lépett fel egy meglehetősen kisméretű színpadon. Eleinte az is megfordult a fejemben, hogy ez egy klassz hely, mert a közönség hiánya sem különösebben zavaró, hiszen úgysem valami nagy a tánctér, melynek mérete a koncertek végére sem bizonyult kevésnek. Mondom én, hogy hangulatos egy hely ez és a WC-ben, még Hungária bakelit is van. Milyen kár, hogy egy hete a kezemben maradt a Transporter váltója, így kénytelen voltam vonattal menni másnap.

A vonatunk kettőkor indult a Keletiből és sikerült egy olyan kocsit kifognunk, amiben nem lehetett kinyitni az ablakokat így Siófokon kis híján kifolytunk a kocsiból. Érkezttünkkor még javában zajlottak a beállások, így azon szerencsések egyike lehettem akiknek az esti koncertek eső esetén történő elmaradása sem okoz semmiféle törést az életében, hisz minden zenekar már a délután eljátszotta az általa kiválasztott két számot. A backstage-be lépve meglepve tapasztaltam, hogy a beígért sörhalomnak nyoma sincs és a pogácsa is igencsak csenevész, aztán ahogy teltek az óráknak tűnő percek csak eljutott hozzám is az információ, hogy a VIP részben van egy 150.000 forint értékben lefogyasztható italmennyiség, ami első hallásra nagyon kedves gesztusnak tűnik, de ha figyelembe vesszük, hogy erre 13 zenekar jut, átlagban 6 taggal, plusz potyázók és a sört errefelé aranyárban mérik, akkor már sejthető, hogy berúgni itt is csak jópénzért lehet, úgy meg nekem sose ment, mivel előbb tép szét az ideg, hogy vészesen ürül a tárcám. Kilenc óra magasságára a folyamatos esőzésnek köszönhetően az ingyenpia el is fogyott, micsoda szerencse, hogy kezdődtek a koncertek, utána meg már csak haza kellett menni.

Most, hogy élőben láthattam az Icont, elmondhatom, hogy a nézőtér a tévében sokkal nagyobb, mint a valóságban, így alapvetően nem nehéz feltölteni, ám a folyamatos eső fényében teljesen meglepő a tánctéren megjelent tömeg. Úgy tűnik nincsenek nagyon programok Siófokon. A Hungária feldolgozások tekintetében nem tudok egyetérteni Szikora Róberttel, aki szerint az eredeti a legjobb, de most komolyan, ki ad egy dobos véleményére?! Példának okáért a Kistehén a Hotel Mentholt, illetve a Kaukázus a Neonparádét olyan szépen szétcsapta, hogy öröm volt hallgatni eme két nóta ilyen formájú újra slágerré tételét. Igazából ezt a két dalt azért favorizálom ennyire a többivel szemben, mert itt volt az amikor a zenészek ténylegesen hozzá mertek nyúlni a dalokhoz és nem nagyon törekedtek arra, hogy a dal maga fölismerhető maradjon, mert azért valljuk be őszintén, attól hogy valamit fölgyorsítunk vagy egyszerűen áthangszerelünk még nem alkotunk semmi újat. Ezért is voltam felháborodva azon, mikor Stahl Judit vagy két hónapon keresztül mufinokat gyártott tonnaszám a főzőműsorában. A koncertek élvezeti értékét csupán a 176-os számú biztonsági őr jelenléte csökkentette, aki egyszer engem, egyszer meg a Dórit rakta ki. Nem szép dolog az ilyesmi.

A koncert végén azon szomorú helyzettel szembesültem, hogy nincs biztosítva a hazautam, de szerencsére a Kaukázusnál volt három hely, úgyhogy hazahoztak. A kijárat felé menet még megpróbáltam csírájában elfojtani egy gyerekverést, de az oszlatás előtt egy orrbagyűrésnek és egy tarkóütésnek még így is szemtanúja voltam. Sajnos ez az esemény elkerülhető lehetett volna, hogy ha nem néz el a tömeg nagy része másik irányba, holott "Aki nem nyújt tőle várható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő." Hiábano! Mocsadék egy világban élünk. Boldog karácsonyt mindenkinek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr781215562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayisha 2009.06.30. 07:45:24

ezzel a videóval büntetni lehetne
süti beállítások módosítása