Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

Ments meg szerelem

Madafaka

2008. június 14. és 15. között  - Budapest, Millenáris Park
2008. június 17.  - Budapest, A38

A báli szezon keretében ezúttal a Második kerület napja rendezvénysorozatra látogattam el, amíg nem mosta el az eső.

A szombati nap nem kisebb  nevekkel kecsegtetett, mint a Comet díja Márk, illetve a No Thanx. Volt még Sugarloaf is, de azt már nem vártam meg, igazából a No Thanx alatt távoztam és akkoris a hideg miatt. Márk kezdése 5 órára volt kiírva, mi négy környékén mentünk le egy rövid fény utcai lángosos kitérővel. A színpadon a moderátor szerepkörben tetszelgő Bella Levente már vígan hergelte a lánycsapatot, akik a Márk rajongói kör magvát képezték. Megtudhattuk például, hogy nem érdemes a színpadelválasztó rács talapzatára ülni, mert felfázunk és véreset fogunk pisilni, ami senkinek sem jó és még a Márk sem ér annyit. A kezdésig gondoltuk majd jól megmérjük a vércukrunk, de  vagy mi voltunk a bénák, vagy tényleg nem jelent meg a helyszínen az ingyenes ellátó szolgálat. Az árak az elvártnak megfelelően az egekig kúsztak. 500 volt a csapolt sör, de ezért a pénzért sült kolbászt is kaphattunk, amit ki is próbáltunk. Kevésnek bizonyult. 5 órakor korántsam óramű pontossággal megérkezett Márk, hogy elénekelje nekünk a Ments meg szerelmet, majd egy Maroon5 feldolgozást. Ezután volt még két-három dala, majd búcsúzóul legnagyobb slágere, a Ments meg szerelem. A produkciót leginkább Copy Conhoz tudnám hasonlítani, csak ez csöpög. A számok közötti kommunikáció kimerült abban, hogy Márk előző este picsarészegre itta magát, és ezért nagyon fáradt. Akkor mi a retkes pélóér jött el? Persze megértem, mert valamiből ki kell fizetni a kocsiköltségeket. Záróakkordként megkérdezte a közönséget, hogy ki szereti az AFC-t, de aztán észbe kapott, hogy a No Thanx jön. A No Thanx közel fél órát pöcsölt a beállással, de legalább jól szóltak. Két-három számot vártunk meg, köztük a slágerükkel, meg egy Szekeres Tamás feldolgozással, amiben villanthatott a szólógitáros és a Mammut pakolójában hallhattam egy Blink182 feldolgot is. Férfiasan bevallom, hogy tetszettek, bár a szövegvilággal nem tudok azonosulni. Kellemesen csalódtam.

Másnap a PASO-t, illetve a Besh O dromot akartuk megnézni, de végül az eső miatt beértük az előbbivel. A rendezvény ideje alatt szeszes italt nem lehetett bevinni nyíltan a park területére, úgyhogy trükközni kellett, de megoldottuk. A PASO-t igen szellős közönség tekintette meg, viszont mindenki jól érezte magát. Mindenesetre lelki szemeim előtt már látom a Sziget nagyszínpadi 15 órás koncertet és egyáltalán nem örülök a látványnak. Ezt Vincének kedden az A38-on ki is fejtettem. Ő sokkal pozitívabban állt a kérdéshez, mint én. A Lipi meg a negatív kisugárzásom alapján ismert fel a WC-ben, holott csak azt ecseteltem, hogy a magyar hibridautó pedállal hajtása a Frédi-Bénit idézi fel bennem, de csak azért mert nekem nem volt gyermekkoromban moszkvicsom, és amikor egybe beleülhettem egyáltalán nem volt szimpatikus. Bilikék volt.

Kedden ugyanis SKA és Reggae klub volt a hajón 500 forintért, ami lefogyasztható. Az estén a Skambulance és a Kettő kettő lépett fel ebben a sorrendben a viszonylag népes közönségnek. A Kettő kettő frontembere kellemesen ittas volt, de ennek ellenére meglepően pontos, viszont a stabilan kottából játszás (mely a zenekarra nagyban jellemző) eléggé lehangolóvá és unalmassá teszi a produkciót, hiába a nagy igyekezet. Meg aztán rühellem a Skatalites-ot, ők meg zömében azt játszanak, szóval veszett fejsze nyele. Mondjuk ez csak pár embert zavart. Csocsózni mindenesetre egyáltalán nem jó rájuk, mert nem ösztönöz a játékra, ami szerintem mérhetetlenül fontos dolog és ezen állhat, hogy nyer vagy veszít az ember. Sajnálom, hogy nem láttam őket, mikor énekesük is volt, reméltem hogy legalább egy tavaszt megél.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr8528622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2008.06.26. 12:05:32

tök jó érzés, hogy valaki olvas :o)

Szasza · http://www.tizenhetska.extra.hu 2008.06.27. 21:07:11

Ne izgulj Mada, én is rendszeresen olvasok, csak nem kommentelek :) Szóval csak irogass bátran...
süti beállítások módosítása