Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

Hallgattak az okos szóra

Madafaka

2008. július 18. - Budapest, Könyvtárklub

Az úgy két hónappal ezelőtti Boogie Mamma koncerttel kapcsolatos írásom megosztotta a zenekart. Az egyik fele azt mondta, hogy nincs igazam a másik meg hogy nagyonis. Aztán eltelt egy hónap és újra láttam őket a Skalandon, ahol értelemszerűen csak a jól bevállt nóták hangozhattak el, hisz az a közönség azt igényli, majd jött ez a Könyvtárklubos eset. Aki követi a  zenekar életét az tudhatja, hogy úgy két hete volt egy A38 tetőteraszos fellépésük is, ahol Varga Zsuzsa volt az előzenekar, de ott én a másnapi VOLT-ra menetem okán nem jelentem meg.

Ahogy lenni szokott, a tuti kezdés most is kilencre volt kiírva, de a tulaj utasításának megfelelően csak háromnegyed tíz körül kezdődött a koncert, amire igen kevés ember gyűlt össze. Ez két dolgonak tudható be. Az egyik, hogy épp erre a hétvégére esik a Free Fest névre hallgató kulturális rendezvény Lajosmizsén, a másik meg hogy az EFOTT is most van és minden lelkes fiatal (aki számba vehető eme zenekar koncertjén) vagy az egyiken vagy a másikon henyél. Tisztelet a kivételnek, akik eljöttek, bár akadt aki látvalevőleg csak a jól bejáratott pénteki sörözését akarta letudni a szokott helyen.

A koncertre ezúttal Dá sem készült fel - elmondása szerint azért, mert arra számított, hogy úgysem lesz néző -,úgyhogy kénytelen volt hozott anyagból dolgozni, ami szerintem végtelenül jól sikerült. Ennélfogva a koncert a városépítés címszó alatt zajlott, amelynek első lépése egy sugárút kialakítása volt. A szituációs gyakorlat keretében Dá miután átverekedte magát a körülbelül 10 álló emberen (melyből 4 volt érdekelt az ügyben) és elhaladt 2-2 nem útbalévő asztal mellett egy hosszú asztalba ütközött. Az erre való rálépését az asztalnál helyet foglaló fiatalember elkerekedett szemekkel fogadta és nemtetszésének középső ujjának hivalkodó mutogatásával hangot is adott. Dávid ezzel természetesen mitsem törődött nem foglalkozva azzal, hogy a visszafelé út során egy esetleges enyhe meglegyintés akár a zenei karrierje végét is jelentheti.

A második project az egy metróépítés lett volna, de az első sorban álló két fiatalember miután az első állomás akart lenni elment brunyálni, így az egész terv halott ügynek bizonyult. Ekkor mondtam, hogy mivel úgysincs elől senki nyugodtan lehetne parkosítani, hisz szinte adja magát a dolog. Eképp is történt és itt csúszott be az első hiba is. Mint annyi másik zenekar, ők is szeretik leültetni a közönséget. Ám van egy hatalmas különbség ami ugyan újítás számba megy, csak épp nem jön be. Ők ugyanis nem állítják fel őket. Ez azért veszélyes, mert innentől oltári hippiskedésbe csapott át a produkció, hisz a tánctéren csak és kizárólga ülő-fekvő emberek voltak a koncert végéig egy-két kivétellel, ami persze nem volt zavaró, hisz amúgy sem volt az a hatalmas tömeg, akik nagy elánnal bárkit megtapostak volna. Mindenesetre akik ezidőtájt érkeztek értetlen szemekkel nézték az ajtóban ücsörgő alakokat és óvatosan léptek át rajtuk.

Az Apró keblek dicsérete alatt mentem el WC-re, ahol egy nagyszerű audio-élményben volt részem, hiszen itt a koncerthangzsásra rákerült egy medence effect, ráadásul kiemelte az ének frekvenciatartományát, úgyhogy itt azt is lehetett érteni. A hely vezetőségének emiatt javasolnám, hogy a koncertek ideje alatt helyezzen itt el pár igényes plazma tévét, ami a kinti koncertet közvetíti persze kis késleltetéssel, mert tudvalevő, hogy a hang terjedési sebessége lassabb és akkor talán nem lesz az, mint teszemazt Santanánál a Felvonulási téren. (Aki ott volt és van annyira igényes, hogy nem hiszi el egy kivetítőt nézve, hogy ő épp a koncert első sorában áll, annak feltűnhetett hogy bizonyos helyeken az öszehangolás hiánya miatt jelentős eltérés van a koncerthag és a közvetített hang között ami szerintem végtelenül idegesítő, dehát a parasztnak jó lesz így is.)  Mikor végeztem a dolgommal és visszamentem a terembe két ember épp arról beszélt, hogy mennyivel jobb volt az Anima Sound System amíg játszott benne a Juci.

Az egyetlen új BM nóta csak az utolsó előtti számnál hangzott el, ami nagyon alter meg szomorú és nem is lehet rá úgy bohóckodni. Utóbbi Dá problémája. Mindenesetre tartom magam a korábbi posztomhoz, hogy nem rossz. A Mi adtku az EU-nak a legjobb nőket című slágerükkel zárták az estet amire megintcsak pár ember volt vevő.

Összeségében ez egy végtelenül jó produkció volt. Mikor lesznek új számok?

Úgy hallottam a szilynek tetszenek az írásaim ;o)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr8576310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása