Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

Zavarón közvetlen lányok

Madafaka

2009. október 30. - Budapest, A38

A Soultramps myspace oldalán 9 órai kezdés szerepelt. Újabban pontosan szoktak kezdődni a rendezvények, úgyhogy ehhez tartottam is magam. Tévedtem.

10 fele kezdett Gál Csaba Boogie jelenlegi zenekara, ami a maga nemében akár zseniális is lehetne, ha az első Megasztár üdvöskéje nem rontaná el az amúgy remekbe szabott funky dallamokat iszonyúan butácska mélyértelmű gondolatokkal, mint például azzal, hogy "A világ egy olyan rejtekhely, ahol nem találnak meg." Hát mégis mi a jó abban a rejtekhelyben, ahol megtalálnak??? Más finomságot inkább már meg se próbáltam feljegyezni, mert ez már kellőképpen kiakasztott. Szerencsére a koncert utolsó felében már James Brown-i magasságokba is eljutottunk, hiszen mint ahogy a soul pápa is rájött, hogy egy I feel good-on nem kell túl sokat bonyolítani, Gál is csak színezésképp használta a hangját. Szóval Csabi! Vagy ezt az utat járd, vagy írjál egyszerűen a szerelemről vagy hogy tegyétek fel a kezetek a magasba, de az ilyen béna alterfaszságot tényleg hanyagold, mert ezzel nem azt éred el, hogy azon kezd gondolkodni a közönség, hogy vajon mi az üzenet, hanem hogy "ez hülye?" Persze értem én. Szótagszám.

A főzenekar a PASO volt. Ahogy néztem, mint mindenhol, náluk is megfigyelhető a közönség cserélődése, így már sokkal jobban viselem, ha minket is mindig más 4 ember néz csak meg. PASO-n, ha a Szigetet nem számoljuk, márpedig azt jobb ha nem számoljuk, az V. kerület napján voltam utoljára. Úgy tűnik az ilyen hosszú kihagyás pont elég ahhoz, hogy az ember  rá tudjon csodálkozni egy-egy már sokat hallott nótára, hogy az milyen jó. Egyébként a PASO-nak mindig ilyen melankolikus volt a dallamvilága, vagy csak a Soultramps mellett ütközött ez ki ennyire? A lényeg, hogy a Nancy Sinatra feldolgozás kivételével nagyon tetszett az egész produkció.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr11492584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WOWBAGGER 2009.11.02. 10:59:24

..ööööö és hol a sztori a közvetlen lányokról ?...
én szerintem ilyen egy zavaróan közvetlen lány : www.junkypussy.com/galleries/gangbang-sex/415/hot-sex-06.jpg

A meganyálos Csabikáról meg semmi jót nem tudok (eddig) mondani....remélem, nem éri el a celeb kurvák betegsége...tudod a név nemesítése "y"-lonnal...csak nála így nézne ki : Gaál Tsaby Boogie :D

Mi, meg veszettqrvakutyajót toltunk "denszben" a Zion Train-re a C-tetőn...csüt este.

www.youtube.com/watch?v=oNPVsc64bKs

Remélem a megynyitogatón koccolunk :D

astra1 2009.11.04. 13:59:51

Az idézett szöveg valójában így hangzik " a világban van olyan rejtekhely " , lehet, hogy a többi szöveget is étdemes lenne meghallgatnod mégegyszer hátha ...Boogie nem az első Megasztár üdvöskéje ....Kár volt ennyire kiakadnod :-)))Szóval Kedves! Ha már írsz, ragaszkodj a tényekhez, az ilyen béna alterfaszságot tényleg hanyagold, mert ezzel azt éred el, hogy azon kezd gondolkodni az olvasó, hogy "ez hülye?" Persze értem én. :-)))
" Csabinak " üzenem innen: HAJRÁ!!!

danijanos 2009.11.04. 17:52:36

Béla, drága zúzmarám!
gyakorlatilag kell, hogy legyen nálad egy sapka. fekete alapon vörös és kék csíkok - de ez nemteljesen biztos. - hívj, vagy írj lécci, ha megvan - köszöni szépen mindenki nevében az egész világ.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2009.11.05. 08:56:20

@danijanos: van. akartam is jelezni, csak aztán elfelejtettem, mikor tudom odaadni?

@astra1: látom nagyon nem érted mi a probléma, úgyhogy kifejtem: "...rejtekhely, ahol nem találnak meg". Namost. A rejtekhelynek pont az a lényege, hogy nem találnak meg, úgyhogy ez a túlragozás teljesen fölösleges.

Másrészt az hogy nem "a világ egy olyan rejtekhely" a helyes, hanem "a világban van olyan rejtekhely" nemhogy hozzáad, hanem elvesz a mű eszmei értékéből, mivel jóhogy van ilyen hely, hiszen létezik az a fogalom, hogy rejtekhely, ami pedig tudvalevőleg a világban van. A világ egy olyan rejtekhely sokkal mélyebb tartalommal bír, ami persze nem véletlen, hiszen - mint utóbb kiderült - én írtam. Egyéb?

@WOWBAGGER: remélhetőleg igen. egyébiránt mi van a közös project-tel, amit pálinkamámorban pedzegettél még a bemben, amennyiben te vagy a Gyula?

astra1 2009.11.05. 15:10:01

Lenne kedvem vitatkozni (talán meginvitálhatnád a szerzőt is , mert így lenne korrekt.Gondolom tudod ki az, hiszen olyan jól informált vagy....), de mivel saját kényedre-kedvedre, a valóságtól függetlenül értelmezed és idézed a szövegkörnyezetből kiragadott részleteket, ráadásul hibásan (erre próbáltam rávilágítani) nem sok értelmét látom ennek. Szerintem SZÁNALMAS névtelenül kioktatni valakit, aki már letett valamit az asztalra. Ha mégis megteszed , kérlek szépen ragaszkodj a tényekhez... Nagyon bosszantó amikor a hülyék okoskodnak! Szerintem ez a probléma.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2009.11.05. 16:08:15

@astra1: nem ismerem a szerzőt, csak tippelem, hogy Gál az. De azt tudom, hogy a rejtekhely az egy olyan hely ahol nem találnak meg és ezen nincs mit vitatkozni. Ez olyan, minthogy a hamis az nem igaz, hogy ilyen mélyen filozofikus legyek.

danijanos 2009.11.05. 16:16:06

@Madafaka: hát...bármikor, ha az Arany János utca 32 felé jársz bedobhatod a recepció/*porta/-ra az én nevemre. Vagy elmehetünk sörözni hétvégén valahova és akkor ott, úgy...nemtudom.

Gal Csaba Boogie · http://www.myspace.com/soulgarageproduction 2009.11.06. 16:10:48

Szervusz, kedves mf, imádom a kioktatást, egyébként nem én írtam a szöveget, de nagyon tetszik, szóval kiállok mellette. Vitatkozni van min: van olyan rejtekhely, amit később felfednek, erre számos példa van. Egyébként én inkább maradok a "béna alterfaszságnál" - már ha minden az, ami nem "szerelemről vagy hogy tegyétek fel a kezetek a magasba" témáról szól. Nekem az nem áll annyira jól (más ezt jobban csinálja nálam), de ha mégis azt nyomnám, akkor meg azért szólnál be. Nem baj, ha nem kedvelsz, csak meg kell mondani, hogy összetojhatom magam az igyekezettől, hogy mondjuk a te kedvedben járjak, akkor sem fogod bírni a pofámat. Megszoktam.
Gál Csaba Boogie - galcsababoogie@yahoo.com, 30/3432858 (iwiw-en is ott van)

danijanos 2009.11.07. 16:36:02

hep - mi megy itt? :DDD - a Gál Csaba kommentelget - bár van egy olyan érzésem, hogy az "igazi" ezen röhögne - legalábbis remélem...

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2009.11.07. 16:54:48

@Gal Csaba Boogie: Szia!

előszöris bemásolom ide, amit hozzátok írtam kommentbe:

"héló!

"a maga nemében akár zseniális is lehetne, ha az első megasztár üdvöskéje nem rontaná el az amúgy remekbe szabott funky dallamokat iszonyúan butácska mélyértelmű gondolatokkal" (tudom, második) nem azt jelenti, hogy szar, hanem hogy nem zseniális ;)

hihetetlen, hogy egy mondaton belül elhangzó két dicséretet nálad lenulláz egy szidalom, pedig (5+5+2)/3=4... de ha szigorú vagyok és a 2 az 1 akkor is erős 3-as.. sőt a 3.6 inkább 4...

ráadásul "szerencsére a koncert utolsó felében már James Brown-i magasságokba is eljutunk" - ez meg egy az egyben egy pozitív vélemény. mit pozitív?! ennél többet mit lehet?

az ezt követő rész meg egy előremutató kritika, minden zenész álma :)

szóval ne legyünk már ennyire rosszak szövegértésből, vagy írak a végére egy értékelést, hogy 4/5, hogy egyértelmű legyen? (érts egész jó) ;)

üdv: Madafaka"

másodszor a harmadik út, hogy csak hangszerként használod a hangod az smafu? amúgymeg nem hiszem, hogy leszólnálak az egyszerű, érthető, akár szándékoltan mondanivalótlan szövegért (mint pl. a tedd fel a kezed), mivel nem idegen a zenétektől.

egyébként mondd már meg, hogy miért gondolod a személyed elleni támadásnak, hogy leírom, hogy nem tetszik a szöveged? (ami ráadásul ezek szerint nem is a te munkád gyümölcse)

A rejtekhelyről (mer ez láthatóan egy nagyon izgalmas téma): valóban van olyan rejtekhely, amit idővel felfednek. valljuk be őszintén, hogy ilyet nem is akar senki magának. tehát továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a költő egy olyan helyet akar magának, ahol nem találják meg, és ez nem más, mint a rejtekhely. tehát fölösleges túlragozni a dolgot, hogyaszongya:

én akarok egy rejtekhelyet. de nem akármilyet! olyat akarok, ahol nem találnak meg.

nem.

ehelyett aszondod, hogy akarok egy olyan helyet, ahol nem találnak meg. és pont.

a világon van olyan hely, ahol nem találnak meg. (és ha ez így hangzik el, akkor nincs mit belekötni, mer nincs szócséplés, nincs fölös magyarázat) egy probléma van csupán, hogy nem jön ki a szótagszám, pedig az a két szótag, hogy rej-tek igencsak kívánja oda magát, hogy zakatoljon ez a dal. nehéz dolog ez a szövegírás. :(

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2009.11.07. 18:42:13

www.youtube.com/watch?v=429BWxV0t7c

meghallgattam újra.. hát nem ilyenre emlékeztem.. így nem is fontos a rejtek :(
süti beállítások módosítása