Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

"Azért, mert cigány vagyok?"

Madafaka

2007. május 6. - A38

Lehetett volna az a cím, hogy Amnesty International 2, hiszen ez az ő rendezvényük volt. Hiábano. Bajok vannak a világgal.

Annak ellenére, hogy Kínában megannyi Fálun Gong hívőt tartanak fogva és aláznak meg nap mint nap, meg eladják a szerveiket a központi téma mégis inkább egy sokkal izgalmasabb és a magyar viszonylatban sokkal szembetűnőbb, kézzelfoghatóbb dolog volt. A romák hátrányos megkülönböztetése. Na ez ellen gyűjtöttek petíciót az illetékesek, aminek túl sok értelmét én bizony nem látom. Sőt. Továbbmegyek. Konkrétan nem látom értelmét, meg nem is nagyon értek vele egyet, hogy kell-e ilyen. Nade hagyjuk ezt és foglalkozzunk inkább csak a zenével. A cigányzene popkultúrába való beintegrálásának élő (vagy inkább tecchalott) példája a Kimnowak, az est egyik fellépője, akik pont ezáltal váltak ismertté és híressé. Novák Péter életében a cigányság helyzete amúgyis központi téma, hiszen konkrétan ebből él. Magyarországon kétféle zenész cigányt különböztetünk meg. A cigány, illetve aki azt hiszi magáról, hogy ő igazából nigger. Ugye az utóbbira ott van élő példaként - hogy mást ne mondjak - a Caramel, vagy Gáspár Laci. Meg persze LL Junior. Sajátos formája a kiteljesedésnek egy ismerősöm, aki közölte velem, hogy ki nem állja a roma zenét, annak ellenére, hogy ő az. Inkább emos lesz. Na azért ez már tényleg durva. Mondjuk ő nem is zenél. Maximális respect Győzikének, hogy tartja a frontot a pop scénában és egy Bódy Guszti féle csapat nélkül is asszem szegényebbek lennénk. Jelzem mindketten heti szinten vannak futtatva a kereskedelmi tévékben, amiket ráadásul még néznek is, szemben a királyival így az csak szeretne értéket közvetíteni, de ehelyett ezt a feladatot a két nagy látja el. Az érték minőségébe szükségtelen belemenni. Minden sznob tudja, hogy minimális. Speciel én imádom a Balázs Show-t mert tökéletesen kikapcsol, a vivás Randi Zóna meg annyira idegtépően béna, hogy egész egyszerűen muszáj végignéznem, hogy hogyan viselik a szereplők a kínos jeleneteket. Nade vissza a témához.

A minap volt ugye egy buli a Gólyavárban, amiről már korábban olvashattál. Ódákat zengtem a Parno Grastról, de ez a Szilvási Gipsy Folk Band olyan szinten kiütötte bennem a biztosítékot, hogy azóta is feláll a szőr a hátamon, ha csak rájuk gondolok. Az egész koncertjüket már az elején elcseszte a frontember. Miközben én a cimbalom bevásárlószatyrokkal betekert lábait csodáltam értetlenkedve, a drága testvérem másról se beszélt, mint hogy milyen nehéz is az ő zenész életük, mert a cigányságukból adódóan állandóan hátrányos megkülönböztetésben részesülnek és hogy öröm egy ilyen koncert, amikor végre megmutathatják, hogy milyen fasza csávók is ők valójában. Hát lófasz a seggedbe és egy a kezedbe, hogy tudjad mi van a seggedbe. Hogy egy klasszikust idézzek. Nem azért vagytok ti hátrányosan megkülönböztetve, mert cigányok vagytok, hanem azért mert szar amit csináltok.

Amúgymeg ez a Szilvási állítólag egy nagyon híres meg jó zenekar. Ez nekem egyáltalán nem tűnt föl. Lehet, hogy csak azért van ez a köztudatba mert cigányok. Akkor viszont nem tudom mit sír a szájuk a hátrányos megkülönböztetésről. Tényleg morbid ez az egész, valljuk be na. Abból a szempontból viszont tökéletes választás voltak, hogy hatásukra az utánuk jövő Ladánybene 27 hosszú évek után először végre újra tetszett. Már amit láttam belőlük, mert rövid szenvedés után az SzGFB-n inkább aludtam. Előttük meg a PASO's Roots Rockers volt. Na ezen meg két csaj a nézőtéren afrikai táncot lejtett. Komolyan annyi minden másért lehetett volna felszólalni ezen az estén, hogy csuda. A pösze szónokot már inkább föl se hozom.

A Kingston Cruisers volt az első fellépő és nagyon meg voltak szeppenve. Legalábbis, ha nem látom a fúvós szekción, hogy milyen lazák és ehelyett csak egy helyben állnak, akkor bizony a Kati meg a Peti vért izzadhat, de akkoris az jön le, hogy ez a zenekar bizony nem élvezi amit csinál. Pedig csak mozogni kell, ennyi az egész.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr9873145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lmild 2007.05.09. 12:56:11

Van még Ladánybene???

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2007.05.09. 13:25:03

miazhogy!

minden hónap első péntekén van egy klubnap a blue river állóhajón, továbbá konkrétan ma este lesznek a zöld pardonban. mindemellett meg van olyan, hogy reggae camp (tavaly százhalombattán), ami szintén ladánybene szervezés.

amúgy kérdésed teljesen jogos, hisz mondhatni eltűntek a mainstreamből.

Lmild 2007.05.10. 15:05:19

ó nem, csak annyira régen volt, amikor hétfônként az almássyn nyomták a Satöbbivel, hogy aszittem, már nincsenek is, pedig csak én öregedtem +.

Niki 2007.05.11. 12:42:29

Nekem igazából csak egy bajom volt az a38-as Amnesty koncerttel, és az nem más, mint az a vakbélgyulladás-gyanús túzokként gubbasztó kis pofa, aki például pasoék koncertje alatt is a színpad szélén ücsörgött, akár egy elbaszott udvari bolond. Már több koncerten is felfedezni véltem, ahogy árnyékként sunnyogva rosszindulatúan mustrálja a többi szórakozni vágyó embert...szegénykém elég szomorú látvány. Nem tudod véletlenül, ki lehet?

Toma 2007.05.11. 14:41:48

Micsoda epés megjegyzés.
"vakbélgyulladás-gyanús túzokként gubbasztó kis pofa" Hát ez kurva jó. Már megint szarnod kellett Madafaka?

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2007.05.13. 08:18:20

hát ez aztán elég finoman cizellálva volt. nem akarsz beszámolót írni ide, kedves Niki? mer ez a bejegyzés tényleg nagyon szép volt.

nem kellett. momentán csak így volt lehetőségem arra, hogy szemből lássam a manók táncát.
süti beállítások módosítása