Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

Ezzel már tartozom egy ideje

Madafaka

2007. szeptember 14. -  Budapest, ZP, A38
2007. szeptember 21. - Budapest, Vörös Yuk


Nem ma történt, hogy újfent hazánkba látogatott a Prague Ska Conspiracy, mely zenekar egyrészt dekoratív énekesnője által igencsak nagy sikernek örvendett a nyár eleji NagySkaland fesztiválon. Az A38-as koncerten rajtuk kívül fellépett még a Kettő kettő, valamint a PASO. Én az előbbiről lemaradtam, helyette viszont Animán olyat láttam, hogy csuda.

Történt ugyanis, hogy pont ezen a napon játszott az Anima Sound System a Zöld Pardonban, úgyhogy Andival gondoltunk egy nagyot és velük kezdtük meg az estet. Hát mit ne mondjak fergetegesen szórakoztatóak voltak. Valljuk be, az ASS Juci távozása óta csupán árnyéka önmagának. Persze a Priegerek nem voltak restek és egyből kerítettek a helyére egy bögyös macát meg egy feka csávót, akinek hajzata valahol az egykori Müller Péter és Bobby Farrell között tanyászik. A zenekart egyedül a hülye hangszerek felvonultatása viszi el, mert a produkcióról egy benyugtatózott elefánt jutott az eszembe. Valahol csodálkoztam is, hogy az önfeledten ugráló tömeg hogy a fenébe tudja élvezni ezt a förmedvényt. Amúgy a csaj nem is volt itt, csak a srác, akinél megértem, hogy büszke arra, hogy egy ilyen híres zenekarral lehet egy színpadon, de azért mégse kéne oda meg vissza lenni az újragondolt és ezáltal csapnivalóan szarrá vált számoktól és olyan grimaszokat vágni a közönség irányába,  hogy hú ez aztán a remek muzsika. Majdnem hánytam.

Az utolsó dalt ennélfogva mérhetetlen örömmel konstatáltam, és boldogan szaladtam a hajóra, ahol végzett a Kettő kettő. Bár őket néztem volna inkább - megtakarítva egy százast - minekután most olyan zenei csemegével szolgáltak, hogy az alap instrumentális fostrágya Skatelites számok helyett egy énekest beszerezve új dalokkal rukkoltak elő. Hála a jó égnek! Csak feltételezem, hogy maradtak azért ezen a feldolgozósdi vonalon.

A második zenekar a már korábban említett PSC, de mivel semmi említésre méltó nem történt (mert az, hogy jók voltak értelemszerűen nem az) alattuk így nem is ragoznám tovább a dolgot. A lényeg, hogy az utolsóként színre lépő PASO-tól igencsak bölcs húzás volt, hogy magukat rakták utoljára, minekután többször tapasztalható volt, hogy hiába hívnak főzenekarnak valami neves külföldi bandát, a magyar az olyan szemellenzős, hogy neki a PASO a plafon így a sztárvendéget már meg se várja. Most ez nem így lett, de a vártnak megfelelően a koncert végeztével a közönség nagy része eloldalgott. Maradt viszont többekközt két erősen iluminált lány, akikről csak  úgy sütött a tömény szexualitás. Hát akadt is kérőjük hamarjában!

És most ugorjunk is egy nagyot és máris szeptember 21-e van, a helyszín pedig a Vörös Yuk az időpont meg legyen mondjuk nyolc óra harminc, természetesen az esti órákban. A színpadon éppen kezd a KOC és a kábé 15 fős közönség ekkor még nem is sejti, hogy milyen szörnyűségben lesz része, bár meglehet, hogy annyira amatőr produkciót kaptak, hogy föl se tűnt nekik, mennyire unalmasak is voltunk. Ezt abból gondolom, hogy a megkérdezettek közül volt aki azt mondta, hogy jó volt, de akadt aki inkább a volt benne jó szópárosítást alkalmazta, de a legszimpatikusabb megállapítás mégis az, hogy modern, meg olyan új, meg különleges, de tánc...  na az nem volt. Ja! Meg dicséretett kapott az új dobos is. (Egy olyan embertől, aki egy éve látott minket utoljára, szóval az új kifejezés így egészen új értelmet nyer. Úgy érzem a tisztánlátás érdekében ezt fontos volt megjegyeznem.) Én komolyan nem tudom mi volt ezen a koncerten, de hogy valami nem klappolt az hétszentség. Olyan szinten kiakadtam, hogy a többi koncertet már meg se néztem. Viszont baromi szép a molinonk.

MÁS

Hétvégén lesz valami Hangfoglalás nevű rendezvénysorozat a városban ingyenes koncertetekkel, melynek keretében pénteken (október 5.) az Almássy téri Szabadidőközpontban este 10 óra magasságában fellép a Yellow Spots. Feltétlen gyere el, már csak azért is mert hamarosan be fog zárni a hely. Olvastam.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr89184322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2007.10.07. 17:10:48

szia Mada!
én voltam Hanfoglaláson, nekem nagyon bejött. Ennek keretében Yellow Spotson is voltunk, az sem volt rossz.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2007.10.08. 10:02:50

csak az almássyn vagy alapvetően másfele?

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2007.10.09. 20:23:01

szia Mada!
az Almássyn voltunk péntek és szombat este, szombat délután még a syma csarnokban voltunk a kiállításon.
a többi helyszínen nem voltunk. ennyi fért nálunk bele.

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2007.10.09. 20:32:38

a syma-ban szörnyűséges volt, mikor megjelent a notenksz autogramot osztogatni.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2007.10.09. 22:21:52

:o)

a no thanx: velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/szeker1007/

"Egy új világba kerültünk. Váratlanul, gyorsan. Bár tudatosan készültünk rá, másfél évet dolgoztunk csak a lemezen, hogy megjelenhessen. Nem úgy működik, mint ahogy általában gondolják a médiában, hogy összeálltunk, és két hét alatt megjelentettünk egy nagylemezt"

hát szerintem nem is úgy működik a dolog, hogy a zenekar kiad egy nagylemezt, aztán gyakorlatilag minden előélet nélkül berobban.. illetve hát láthatóan így működik a mainstream iparban de nem így kellene.

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2007.10.10. 16:13:30

videóra vettem a smya-ban történteket, de még nem tudtam kikockázni néhány security arcát.
pedig gondoltam tanulságnak feltöltöm a blogomra. de lehet hogy kár belé.
--
ezek a nagy szavak, atyaég... a fókuszban olyan kommentárt fűztek a tojásdobálós akcióhoz, amiben több sablonmondat volt, mint amennyit a fókusz egy év alatt összehoz.
itt látható az egyik borzalom:
gerlefeszek.blog.hu/2007/09/18/notenksz_reloaded_a_rajongotabort_tessek

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2007.10.11. 09:42:50

klassz videó :o) bár a tojásdobálás, valljuk be, para.. amúgymeg minek visz valaki tojást magával koncertre? nem is értem... szal olyan nehéz elhinni, ohy az csak úgy nála volt mert hazafelé a piacról még beugrott, aztán úgyvfeldühödött, hogy megdobálta az előadót.. dehát ilyen is van, ugye...

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2007.10.18. 07:20:40

persze, az ember csak úgy véletlenül tojással a zsebében mászkál az utcán, s aztán gondol egyet menetközben, hogy hopp most beugrom notenksz koncertre, pont van nálam egy tojás.
én is megdobálnám őket, de nem teszem, tényleg elég para.
viszlát az új posztig. :)

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2007.10.18. 07:22:21

de lehet hogy a srác táskájában volt tojás, hogy rákenje a hajára, hogy szép legyen a rasztája az esti buliban, aztán csalódottságában és végső elkeseredettségében megvált a terméktől.
süti beállítások módosítása