Hogy mik vannak?!

Koncertlátogatásokból levont logikus következtetések. Nagyon tanulságos.

Friss topikok

  • Bukócső Edömér: S aztán a pap... (2013.02.12. 14:58) Ana
  • Toma: @Madafaka: Hát nem... Pesterzsébet (2013.02.08. 15:27) Nemzetközi Béla Nap
  • Madafaka: @Csáp: Csáp bazmeg ez kurvanagy :DDDDDD NB I. :D még mindig röhögök :D (2013.01.05. 12:49) Meet Eszter
  • mocc: ja kérem, volt más opció is a 7végére ha jól tudom :P (2012.12.16. 20:29) Nyugdíjas bál
  • sensimilla1: ha van marlboro man, akkor en letrehozhatom az LD Ladyt? (: (2012.12.15. 11:55) Ágy, Asztal, TV

Linkblog

A Rizsában van kraft, a Csizmáskandúr meg szigorú

Madafaka

2008 március 28.  - Budapest, Blues Alley

Soha ne nyisd ki az ajtót hamarább, minthogy megálljon a lift.

Máskülönben nem nyílik ki az ajtaja és ha nem vagy elég rutinos, akkor a két szint között töltöd az éjszakát. Ám van egy megoldás! Nevezetesen, ha lemész egy szintet majd vissza. Furcsamód ilyenkor a lift nem érti, hogy mi van, így csigalassúsággal mászik lefele és közben te is rettegsz, hogy vajon leér e vagy tényleg beszoptad, de aztán megnyugszol, hogy nincs akkora gebasz.

Na ez volt 11 óra magaságában, közvetlenül a negyed kiló kenyér behabzsolása előtt, amit eleinte kolbásszal, majd annak elfogytakor baconnel dobtam meg. Azelőtt meg a Sanyival ültem a Ferenc körúton, aholis jól megbeszéltük, hogy milyen sanyarú is az egyszeri embe sorsa. Az van ugyanis, hogy nem jövök ki a fizetésemből, ráadásul a bérlet ára is az egekbe szökött, ami miatt az énektanárt is abba kellett hagynom, holott rendkívülimód élveztük egymás társaságát, de egy idő után úgy voltam vele, hogy vagy ő vagy a BKV. Ebbéli döntésemben nagy segítséget nyújtott az a fiatalember, akit még januárban sikerült megkorrumpálnom 2000 forintra az egyes villamos vonalán. Azóta több kevesebb sikerrel viselem a BkV terhét ami minusz kilencezret jelent havonta és még könyvecskét sem kaptam ezért, amiben pontokat gyűjthetek a reklámokból ítélve lábbelikért, ami kvázi azt sugallja hogy járkálj inkább  gyalog, minthogy bérletet vegyél. Tök igaz. Erre még rájön a lakáshitel törlesztőrészlete valamint a rezsi költsége, ami lazán kitesz együttesen 80 rongyot és ha azt nézzük, hogy ez a norma, tehát ha valaki a saját lábán akar élni akkor ezt az összeget rögtön le kell perkálnia, máris megkérdőjeleződik, hogy mi az istenre is elég a minimálbér. Ha az alap költséghez még hozzádobunk 20 ronygot kajára az azt jelenti, hogy az ember 100 rugóból simán elvegetálhat élete végéig, de kérdem én, hogy milyen élet ez? (És ugye nincs ebben benne a bérlet ára se, de az luxus, szóval minek.) De hogy még így se legyen olyan csodás a dolog, például a minap szembesülem a ténnyel, hogy a díjbeszedőnek nem tetszik a vízórám. Felszólítottak, hogy cseréljem ki, plombáltassam le, ami nekem 15 ezerbe fájt. És mit kaptam érte? Kijött egy kölyök a Hexaédertől és rakott az órára egy csodálatosan ocsmány sárga gyűrűt majd távozott, azon az alapon, hogy Magyarországon ezt csak ők csinálhatják és nekik kell csinálni. Nade én mégis minek fizessek ezért? Hát kinek az érdeke, hogy jó adatokat szolgáltassak? Az enyém biztos nem, mert akkor magamtól is megcsináltam volna a cserét. Az hogy a vihar szétbarmolta a redőnyöm már csak hab a tortán... Node azt már a lakásigénylő lap kitöltése óta tudja az ember, hogy az egyedülállókat az állam nem veszi emberszámba, szóval fogalmam nincs, hogy mégis mit csodálkozom azon, hogy az ilyen akár meg is dögölhet, hogy alaposan lesarkítsam a dolgot. Persze az is lehet, hogy ez csak ilyen családalapítást serkentő politika, mint  ahogyan a cigi ára is azért emelkedik, hogy az ember ne vegyen... Hoppá! De akkor azért emelkedik minden, hogy leszokjunk az életről! Ajjajj...

A Blues Alleyben a Ska Hecc énekesének üzemi balesete okán műsorváltozás történt és helyettük a Csizmáskandúr ugrott be, így lehetőségem nyílt rá, hogy már a PeCsa előtt mulathassak rájuk. Az, hogy kevesen voltak rajtuk két dolgot jelenthet. AZ egyik, hogy a csere ténye nem terjedt futótűzként és így nem jutott el a masszívhoz, akik ezáltal nem jöttek le, ugyanakkor a Ska Heccnek sincs nagyon közönsége, hisz az ajtóból senkit nem láttam visszafordulni, miután megtudta, hogy csere történt. Mindenesetre jó volt klubban látni a Kandúrt, mert ez egy klubzenekar, és azt is jó volt látni, hogy a Rizsa lent maradt sleppje ha eleinte furcsálva, félszegen nézte is az öregek ténykedését, azért a végére csak felszabadult, bár lehet, hogy csak én rúgtam be. Mindenesetre a Rizsára láthatóan lényegesen lelkesebben mozdult a publikum, ami amúgy kifejezetten tetszett is. Jóval jobb, mint a Honeyball vagy a Fekete Teve, mert ennek van ereje, bár a szemüveges gyerek énekét annyira nem kéne erőltetni, mert igencsak lányos. Mindenesetre ha nem tudtam volna erről a cseréről, akkor sosem / nem most ismerem meg őket.

MÁS

Bizonyára nagyon sokan csalódottan vették tudomásul, hogy a Hives lemondta a budapesti koncertjét. De kérdem én. A Hives-ot hol érdekli, hogy mennyi jegy kelt el?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madafaka.blog.hu/api/trackback/id/tr59402130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása